Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

‘Έσπερναν» πλαστά τιμολόγια στη Θήβα


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το όργιο φοροδιαφυγής, μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων με στόχο την επιστροφή υπέρογκων ποσών ΦΠΑ. Η περιοχή τη Θήβας εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ιστορία, όπως αποδείχθηκε από νέους ελέγχους του ΣΔΟΕ τις τελευταίες 40 ημέρες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, τρεις αγρότες και ένας έμπορος οπωροκηπευτικών φαίνεται να έκλεβαν συστηματικά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς από το 2005 έως το 2010 είχαν πάρε δώσε με πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 19 εκατ. ευρώ.
Επιχειρηματίας που ασχολείται με το εμπόριο οπωροκηπευτικών είχε στήσει ,όπως προκύπτει από στοιχεία του ΣΔΟΕ, βιομηχανία έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων. Από το 2007 έως το 2010 εξέδωσε πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας 18,053 εκατ. ευρώ και στο ίδιο διάστημα δεν απέδωσε εισφορές στον ΕΛΓΑ ύψους 541.594 ευρώ.
Τρεις αγρότες, στην Καναπίτσα, στην Καλλιθέα και το Άρμα Θηβών εντοπίστηκαν παράλληλα να έχουν λάβει πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας 1,027 εκατ. ευρώ ενώ πριν από περίπου δύο μήνες στο Άρμα Θηβών το ΣΔΟΕ είχε αποκαλύψει κύκλωμα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ ύψους 10 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά σε ένα χωριό με μόλις 1.070 κατοίκους.
Η κομπίνα με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε αγροτικά προϊόντα γίνεται ως εξής:
Έμποροι αγροτικών προϊόντων εκδίδουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια για δήθεν αγορές αγροτικών προϊόντων. Τα τιμολόγια καταλήγουν σε αγρότες, σε παππούδες και γιαγιάδες αγροτών οι οποίοι μπορεί και να έχουν άγνοια ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον ΑΦΜ τους.
Οι ποσότητες των αγροτικών προϊόντων φουσκώνουν κατά το δοκούν και στη συνέχεια οι αγρότες εισπράττουν τις επιστροφές ΦΠΑ και τις μοιράζονται με τους «συνεταίρους». Πηγή http://www.siriosfm.gr/?p=35822

Δεν υπάρχουν σχόλια: