Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Θήβας: «Τώρα είναι ανάγκη να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική που θα έχει στο κέντρο της το κοινωνικό κράτος κι την υγεία των πολιτών»


Οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ και οι υγειονομικοί, φαρμακοποιοί, ιατροί, θύματα των μνημονίων και της καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων
Τεράστια είναι η ευθύνη των μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η υγεία των σφαλισμένων από την μη χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα φαρμακεία λόγω της μη απόδοσης από τον ΕΟΠΥΥ των προηγούμενων οφειλών του.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενώ εξάντλησε όλη της την ευαισθησία στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά το PSI (κούρεμα ομολόγων), δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία και για την επανακεφαλαιοποίηση από το κούρεμα, των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων. Τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται πλέον σε οικονομική ασφυξία, μη δυνάμενα να ανταποκριθούν στις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων λόγω και της πολιτικής του μνημονίου.
Μεγάλη επίσης είναι η ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την μακρόχρονη καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων όπως με το χρηματιστήριο κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη και με τα δομημένα ομόλογα κατά την περίοδο Καραμανλή, που αφαίρεσαν σημαντικούς πόρους.
Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε απέναντι στην πολιτική των μνημονίων να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική που θα έχει στο κέντρο της το κοινωνικό κράτος κι την υγεία των πολιτών. Αυτό θα γίνει μόνο από μια αριστερή κυβέρνηση για:
·        Να επανέλθει η κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ.
·        Να αποκατασταθούν εξ ολοκλήρου τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων
·        Να καταργηθούν οι μνημονιακές και υφεσιακές πολιτικές που αυξάνουν την ανεργία και την στέρηση εσόδων από τα ταμεία
·        Να καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή

ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: