Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ


Η  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΜΟΥ, χαιρετίζει  τους  πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που παρά, τους ωμούς εκβιασμούς, τα πλαστά διλλήματα και την κατευθυνόμενη κινδυνολογία,  επέλεξαν την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αναδεικνύοντας  τον σε δεύτερη δύναμη πολλαπλασιάζοντας την εκλογική του δύναμη. Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα σαφές μήνυμα κατά των μνημονίων,  των πολιτικών λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής και αποδιάρθωσε το σάπιο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού. Η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση  μεγάλων αλλαγών.
2.Ο  ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ  αποτελεί πια πρωταγωνιστική δύναμη στην ελληνική κοινωνία ,με ενισχυμένο κύρος και παρουσία. Η  αυξημένη  επιρροή του τον έχει μετατρέψει σε ένα μαζικό ,λαϊκό κίνημα  με μεγάλη ανταπόκριση στα λαϊκά στρώματα ,την εργατική τάξη, τους ανέργους, τα μεσαία στρώματα των πόλεων και της περιφέρειας τη νεολαία ,τις γυναίκες .Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που ψήφιζαν άλλα κόμματα εμπιστεύτηκαν τον Συριζα διότι άσκησε την πιο αποφασιστική αντιπολίτευση, ήταν μέσα στους αγώνες του λαού, ήταν και είναι η πιο αποτελεσματική  αντιμνημονιακή-αντινεοφιλελεύθερη δύναμη με ένα ριζοσπαστικό- ανατρεπτικό πρόγραμμα. Κυρίως εμπνεύστηκαν από την ενωτική του πολιτική προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και διότι πρόβαλλε με ένταση  και επιμονή την πρόταση διακυβέρνησης της αριστεράς. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών των πολιτών είναι μεγάλη.
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, συνεπής στις δεσμεύσεις του,  προσπάθησε μετά τις εκλογές να συμβάλει στην  αντιμετώπιση του προβλήματος διακυβέρνησης της χώρας με στόχο την προώθηση της κυβέρνησης της αριστεράς. Οι συσχετισμοί αλλά και η άρνηση άλλων αριστερών δυνάμεων  δεν επέτρεψαν την υλοποίηση αυτής της λύσης .Προσπάθησε επίσης να δημιουργήσει τις προγραμματικές προϋποθέσεις  για μια μεταβατική κυβέρνηση ευρύτερης επιρροής με επίκεντρο την Αριστερά που όμως θα είχε τον στόχο της   αλλαγής της πορείας υποταγής στο μνημόνιο ,πράγμα που προϋπέθετε την έμπρακτη μεταστροφή άλλων δυνάμεων. Η προσπάθεια όμως του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας,  ήταν να  αλλοιώσει την θέληση του λαού  και να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ  σε μια κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου,  καθιστώντας τον, έτσι,  ως  μια ακόμη  αναξιόπιστη δύναμη. Ο Συριζα  κράτησε στάση συνέπειας  στις προεκλογικές του δεσμεύσεις .Η επιμονή  στην  διαμόρφωση  λύσεων έξω από την θέληση του λαού και  αδυναμία του συστήματος να δώσει λύση οδήγησε σε νέες εκλογές.
4. Η ήττα του νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού δικομματισμού προκάλεσε αμηχανία στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας  και ανησυχία  στην  ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ και η ανοδική δυναμική που αναπτύσσει  έχουν  προκαλέσει μια  συστημική αντίδραση  με μια βρώμικη επίθεση   που συνδυάζει το ψεύδος, τη διαστρέβλωση την παραπληροφόρηση με ωμούς εκβιασμούς στο εκλογικό σώμα .Η νέα προεκλογική περίοδος θα είναι    πρωτοφανής  όσον αφορά την έκταση και την ένταση της πίεσης στους έλληνες πολίτες. Η πορεία  όμως για την απαλλαγή της χώρας  από τις καταστροφικές  νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων δεν μπορεί να ανακοπεί. Το νέο κλίμα που παρατηρείται στην Ευρώπη  παρά την σκλήρυνση που επιδεικνύουν οι δυνάμεις της συντήρησης ,με αφορμή και αιτία την  δυναμική εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ , δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις  αλλαγών στην κλίμακα της Ευρώπης. Αυτός ο δρόμος θα επιταχυνθεί  αν  ενισχυθεί ακόμη περισσότερο  η αριστερά και  ενταθούν οι αγώνες  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
5. Το βήμα  που έκανε ο ελληνικός λαός  πρέπει να ολοκληρωθεί στις εκλογές της 17/6.
Ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ είναι  να κερδίσει την πρώτη θέση με σημαντική αύξηση ποσοστού και εδρών που θα του επιτρέψει  να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς ,στηριγμένης σους αγώνες του λαού. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται  η αντίκρουση της χυδαίας επίθεσης των δυνάμεων του μνημονίου και η προβολή με πειστικό τρόπο της εναλλακτικής πρότασης  της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η   στρατηγική μας  βασίζεται στην διατήρηση της υπαρκτής διαχωριστικής γραμμής  που χωρίζει τις μνημονιακές από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις  και η ανάγκη ακύρωσης των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών από τα αριστερά . Η κοινωνία πρέπει να σταθεί όρθια στην κρίση ,η οικονομία πρέπει να μπει σε μια τροχιά  ενός νέου τύπου προοδευτικής  οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον  και η δημοκρατία πρέπει να κατισχύσει των αγορών. Τα διλλήματα ευρώ  ή δραχμή καθώς και οι εμφυλιοπολεμικού χαραχτήρα  διαχωρισμοί αριστεράς –δεξιάς  που θέλει να  προωθήσει  ο κος Σαμαράς είναι παραπλανητικοί και στοχεύουν   στην απόκρυψη της ακόμη μεγαλύτερης μετατόπισης της ΝΔ στο νεοφιλελευθερισμό και νεοσυντηρητισμό.
6. Ο νέος κοινωνικός Συριζα  που εκφράστηκε εκλογικά πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα  πολιτικό δυναμικό με συνοχή και διάρκεια  και πρέπει να δώσει δείγματα  γραφής με ένα νέο τύπο  μαζικής οργάνωσης και με  συλλογικά σχήματα παραγωγής πολιτικής και ιδεολογίας. Η μορφή της οργανωτικής συγκρότησης  είναι ένα μεγάλο ζήτημα  που  θα απασχολήσει  τις οργανωμένες μας δυνάμεις μετά τις εκλογές .
 Ο ΣΥΝ  χαιρετίζει  τα μέλη και τα στελέχη του  που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη ,τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ που με ενωτικό τρόπο  ανάπτυξαν την εκλογική δουλειά, τον κόσμο που συσπειρώθηκε και ενεργοποιήθηκε  με κάθε  μορφή στην εκλογική μάχη  και τους καλεί να συνεχίσουν   με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, να διατηρήσουν αυτή τη μεγάλη συσπείρωση στην δράση  και να δώσουν με επιτυχία  τη μάχη   ώστε να ολοκληρωθεί το θετικό βήμα στις 17-6.
 Οι στόχοι είναι: το καλύτερο  δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για την αριστερά ,το άνοιγμα του δρόμου για μια νέα μορφή εξουσίας με την ενότητα του λαού  που  θα ακυρώσει  το μοντέλο κοινωνικής καταστροφής, οικονομικής παρακμής και εξάρτησης που προβάλλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η  πολιτική απομόνωση και η μεγάλη συρρίκνωση  της φασιστικής ομάδας Χρυσής Αυγής που αναδείχτηκε στη βουλή.
Καλούμε τον ελληνικό λαό  να ακυρώσει τα σχέδια εκφοβισμού και χειραγώγησης του. Η ελπίδα μπορεί να κερδίσει το φόβο και η κοινωνία μπορεί να βαδίσει  μπροστά και αριστερά.
  
Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: