Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δυσαρέσκεια στη ΝΔ για την ένταξη στελεχών της ΔΗΣΥ στις γαλάζιες λίστες

Αναταραχή έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η επιστροφή στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς με την ένταξή τους στις γαλάζιες εκλογικές λίστες αυτομάτως μένουν εκτός βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Μαΐου.
Οι εκλογικοί συνδυασμοί της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, 28 Μαΐου, δηλαδή την τελευταία ημέρα της διορίας που έχει δώσει το Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Ελ. Αυγενάκης (ΔΗΣΥ) θα τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου μετά τον Εμμ. Κεφαλογιάννη και έτσι θα μείνει εκτός ο δεύτερος των εκλογών, ο Γ. Δεικτάκης. Στα Χανιά, πρώτος στη λίστα θα βρεθεί ο Χρ. Μαρκογιαννάκης (ΔΗΣΥ) και μετά οι εκλεγμένοι της 6ης Μαΐου Μ. Βολουδάκης και Κυρ. Βιρβιδάκης, με αποτέλεσμα να τεθεί ουσιαστικά εκτός ο τρίτος των εκλογών Κ. Γύπαρης. Στην Ηλεία, στη θέση της Διονυσίας Αυγερινοπούλου, που εκλέχθηκε δεύτερη με περίπου 6.500, θα τοποθετηθεί ο Γ. Κοντογιάννης. Μεγάλη συζήτηση γίνεται και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, του οποίου θα ηγηθεί η Ντόρα Μπακογιάννη για συμβολικούς λόγους. Ως εκ τούτου στη δεύτερη θέση θα μετακινηθεί ο δικαστής Χαρ. Αθανασίου, ενώ άγνωστο είναι εάν θα έχουν την ίδια σειρά, όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Χρ. Λαζαρίδης (ήταν δεύτερος) και ο κ. Ι. Μιχελάκης (τρίτος). Τέλος, σύμφωνα με το Έθνος, βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση του Αθ. Πλεύρη στην ένατη -και μη εκλόγιμη με βάση τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου- θέση στην Α' Αθηνών, του κ. Κυρ. Βελόπουλου στη Β' Θεσσαλονίκης, του κ. Γ. Ανατολάκη στη Β' Πειραιά και του κ. Π. Μαρκάκη στη Μαγνησία. Πηγή www.in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: