Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές "προέβλεψε" ο Κώστας Μπάτσικας, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. από τη Λιβαδειά



Φίλοι και μέλη του ΚΚΕ, εκλεγμένοι και υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τις τοπικές κοινότητες και τον Δήμο Λεβαδέων, άνθρωποι που πρώτη φορά συναντώνται με το ΚΚΕ, σκέφτονται ή έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν το βήμα της αγωνιστικής συμπόρευσης μαζί του, συμμετείχαν στην σύσκεψη – συζήτηση για την οργάνωση της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων, τόσο των βουλευτικών στο αμέσως επόμενο διάστημα, όσο και των δημοτικών και περιφερειακών που έπονται.

 Η  Γραμματέας της Κ.Ο. Λιβαδειάς Λιάνα Καραβασίλη, αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες με τους οποίους όπως είπε «έχουμε συμπορευτεί σε αγώνες, σε διάφορους χώρους και με διάφορες αφορμές, έχουμε σταθεί πλάι πλάι σε διεκδικήσεις, απεργίες και συλλαλητήρια», τόνισε πως «θέλουμε σήμερα να συζητήσουμε πώς πιο αποτελεσματικά θα φτάσει η πρόταση του Κόμματος σε όσο γίνεται πιο πλατιά λαϊκά στρώματα, με τη συμβολή βεβαίως του καθένα και της καθεμιάς σας».

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Κώστας Μπάτσικας, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο οποίος είπε ότι «αυτό που θα κριθεί στις ερχόμενες εκλογές είναι, το αν από αυτές θα βγει ισχυρός ο λαός, με ισχυρό το ΚΚΕ ή ισχυρή η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει.

  Και θα είναι αντιλαϊκή, γιατί όλες οι άλλες δυνάμεις, όλα τα άλλα κόμματα, έχουν τις ίδιες σταθερές, κινούνται στις ίδιες ράγες, έχουν τις ίδιες θέσεις για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και τις ίδιες δεσμεύσεις που οδήγησαν, οδηγούν και θα οδηγούν σε όλο και πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

  Γιατί έχουν κοινή στάση για την Πράσινη Ανάπτυξη και την απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας, που οδηγεί στην ενεργειακή φτώχεια.

  Γιατί έχουν κοινή στάση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που σκορπά δεινά στους λαούς, τόσο στους άμεσα εμπλεκόμενους, όσο και στους λαούς ανά τον πλανήτη.

  Γιατί όλοι μαζί στήριξαν και ψήφισαν τις πιο εμβληματικές νομοθετικές διατάξεις, που χειροτερεύουν τη ζωή και το μέλλον του λαού» είπε.

  Αναφέρθηκε ακόμη στον χαρακτηρισμό του ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ως της χειρότερης μέχρι σήμερα, λέγοντας ότι:

"Εμείς δεν το αμφισβητούμε, πράγματι είναι η χειρότερη για το λαό από κάθε προηγούμενη, γιατί πήγε τα αντιλαϊκά μέτρα που είχαν πάρει όλες οι προηγούμενες, ακόμη παραπέρα. Όμως αυτή η χειρότερη κυβέρνηση, είχε απέναντί της την χειρότερη μέχρι σήμερα αντιπολίτευση, η οποία έχει ψηφίσει την πλειοψηφία των νομοθετημάτων αυτής της κυβέρνησης και συγκεκριμένα το 50% αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ και το 70% το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ".

  Επεσήμανε, ότι το αστικό κράτος δεν είναι ανίκανο γενικά, αλλά είναι ανίκανο όταν πρέπει να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και την κάλυψη των αναγκών του λαού, ενώ είναι ικανότατο για την προστασία των συμφερόντων και των κερδών του κεφαλαίου.

  Αυτό, αναδείχθηκε με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια, από την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέχρι την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Β. Εύβοια, όπου μόνο με την οργάνωση τους οι πληγέντες, με τους κομμουνιστές μπροστάρηδες, έδωσαν τη μάχη αντιμετωπίζοντας την πύρινη κόλαση, τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανύπαρκτος. 

  Γι’ αυτό, είπε κλείνοντας, είναι σημαντικό και στις εκλογές ο λαός να δώσει την ψήφο του στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές, γιατί αυτή την ψήφο θα τη βρει μπροστά του σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα για την προστασία της ζωής του, για την προάσπιση των εργασιακών του δικαιωμάτων και του λαϊκού εισοδήματος, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας με όρους 21ου αιώνα. 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Βοιωτίας με το ΚΚΕ Πέτρος Αρκουμάνης και Λουκάς Γκικόπουλος,  ο νυν επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Νώντας Κοτσικώνας, η υποψήφια Δήμαρχος Λεβαδέων Λαμπρινή Γερονικολού κι άλλοι συμμετέχοντες, για τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, αλλά και τον τρόπο οργάνωσης της δουλειάς που πρέπει να γίνει μπροστά στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις «οι οποίες δεν χωρίζονται με σινικά τείχη κι ενιαία πρέπει να αντιμετωπιστούν» όπως είπαν.

                                                                                                                   03-02-2023

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: