Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Πλήθος κόσμου και επισήμων γιόρτασαν την έλευση του 2023 στο Σύλλογο των Ξηρονομαίων




Την χαρά της αντάμωσης είχαν και φέτος τα μέλη του Συλλόγου Ξηρονομαίων στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στην Ταβέρνα του Κεφαλά στο κέντρο του χωριού, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, την οποία τα μέλη του ΔΣ ετοίμασαν με περισσή όρεξη!

 Στην υποδοχή ένα γούρι για το καλό της χρονιάς, με ένα γλυκόπιοτο και ένα κέρασμα για όλους και στα τραπέζια μας ένα κλαδί ελιάς πλεγμένο με αμύγδαλο, συμβολισμοί που άρεσαν και σχολιάστηκαν θετικά από τους παρισταμένους, σήμα κατατεθέν του χωριού μας.

Την γιορτή για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κκ. Γεώργιος, μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και εφημέριο του Ι.Ν. Γενέθλιον της Θεοτόκου Ξηρονομής π. Ανδρόνικου, του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Δομβραίνας π. Εμμανουήλ, του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ελλοπίας π. Λεωνίδας και ο π. Αθανάσιος Αθανασίου.










Το Σύλλογό Ξηρονομαίων τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, εκ μέρους του Δημάρχου Θηβαίων κ. Γιώργου Αναστασίου χαιρετισμό έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπασπύρου καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Κιούσης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαρίνης, η Οικονομική Διπλωμάτης κα Φανή Πανταζή, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Περιφερειάρχη και δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Ρόδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας κ. Απόστολος Δαγδελένης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξηρονομής κα. Ευαγγελία Σπύρου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελλοπίας κα Σοφία Κολλιγιάννη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αλυκής «Τίφες» κα Μαριάννα Παπαγεωργίου και πολλοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου, που στηρίζουν σταθερά και αδιάλειπτα την 32 πλέον πορεία μας.







Ο οικοδεσπότης Πρόεδρος κ. Κώστας Νίκας, πλαισιωμένος από τα μέλη του ΔΣ, έκανε στο χαιρετισμό του ένα σύντομο απολογισμό και ευχαρίστησε όλους όσους, με τις μικρές ή τις πιο γενναιόδωρες προσφορές τους, ενισχύσουν το Σύλλογο των Ξηρονομαίων όλα αυτά τα χρόνια  καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης, που πρόσφεραν τα λίγα αλλά πλούσια σε αξία δώρα. Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε η κα Αγγελική Πανταζή.

Η γιορτή για την έλευση του 2023 κορυφώθηκε με χορούς από το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Κώστα Αδάμ, και στην συνέχεια την πίστα κατέκλυσαν άπαντες!  Και του χρόνου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: