Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Μπλούτη-Καράτζαλη «ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ» - Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στις 8 μμ. στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς


 


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» και οι εκδόσεις ΘΡΑΚΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Μπλούτη-Καράτζαλη «ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στις 8 μμ. στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης (Κάδμου & Δαιδάλου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Δημήτρης Λάμπρου, Δημοσιογράφος-συγγραφέας, Ελίνα Τρωγάδα, Ψυχολόγος-Σύμβουλος ψυχικής υγείας και η ίδια η συγγραφέας. Την εκδήλωση συντονίζει ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Λεωνίδας Διαμαντής.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Νίκη Μπλούτη-Καράτζαλη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς. Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Διηγήματά της δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και στην τοπική έντυπη εφημερίδα ‘’Διάβημα’’. Με τη λογοτεχνική ιστοσελίδα Λόγω Γραφής, συνεργάζεται από το 2016 και ολοκλήρωσε μια σειρά διηγημάτων για τη δράση ‘’Ένα τραγούδι για σένα’’. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για παιδιά (ανάγνωση, εργαστήρια δημιουργικότητας) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς. Διηγήματά της διακρίθηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και περιλαμβάνονται σε Ανθολογίες.

Το διήγημά της με τίτλο ‘’Σαν φεύγαμε’’ περιλαμβάνεται στο Συλλογικό έργο ‘’Μικρασίας Γραφές’’ από τις [εκδ. Παρέμβαση 2022]. Συμμετέχει επίσης με κείμενό της στην Ανθολογία για το 1821 της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Το διήγημα με τίτλο ‘’Σαν σήμερα’’ που περιλαμβάνεται στο καινούργιο της βιβλίο απέσπασε το Β’ βραβείο διηγήματος στον Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΕΠΟΚ το 2018 καθώς επίσης και το διήγημα ‘’Ήρθες εψές στον ύπνο μου’’ [Κυπριακή ντοπιολαλιά] που απέσπασε το Α Βραβείο διηγήματος το 2019 . Ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: