Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Τη δημιουργία “ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ” στη Λιβαδειά ανακοίνωσε ο Βοιωτός Επίτιμος Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ κ. Λουκάς Μούργος - Μια μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα

 


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας βράβευσε τον Ιδρυτή και Επίτιμο Πρόεδρο της TEXAN κ. Λουκά Μούργο για την προσφορά του ως πρωτοπόρο στον τομέα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης για το Νέο Έτος 2023, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Βασικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν: «Η Βοιωτία δημιουργεί, παράγει, εξάγει και προχωρά στο μέλλον με αισιοδοξία».

Ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης βράβευσε την εταιρεία για τη σημαντική της δράση στην ανακύκλωση και στην προώθηση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας.



Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας & Αυλίδος Γεώργιος, ο Βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας και άλλοι προσκεκλημένοι.



Ο Ιδρυτής & Επίτιμος Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ κ. Λουκάς Μούργος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη ανέφερε:

«Πριν από 35 και πλέον χρόνια, όταν ολοκλήρωσα τον επαγγελματικό μου κύκλο στο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, αποφάσισα να προσφέρω στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης στη χώρα μας, όταν ο τομέας αυτός δεν υπήρχε καν στην Ελλάδα και η λέξη «ανακύκλωση» ήταν σχεδόν άγνωστη. Σήμερα η βράβευση αυτή για το έργο μας, η οποία γίνεται στον τόπο από όπου ξεκίνησε αυτή η διαδρομή, μας δίνει χαρά, αλλά αποτελεί και αφετηρία για σημαντική κοινωνική προσφορά μας στον τόπο που μεγαλώσαμε και ξεκινήσαμε. Με την σημερινή ευκαιρία, ανακοινώνουμε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων και το Επιμελητήριο Βοιωτίας θα χορηγήσουμε τη δημιουργία “ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ” στη Λιβαδειά».



Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ, κ. Απόστολος Μούργος  στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με μεγάλη τιμή δέχτηκα σήμερα εκ μέρους της ΤΕΧΑΝ την ιδιαίτερη αυτή διάκριση που απένειμε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης. Μια διάκριση που επιβραβεύει την TEXAN για τη σημαντική της δράση στην ανακύκλωση και στην προώθηση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας & που αποτελεί επιστέγασμα και αναγνώριση των προσπαθειών της εταιρείας μας προς ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο βιώσιμο μέλλον. Ο πατέρας μας, κ. Λουκάς Μούργος, ο οποίος θεωρείται ο πατριάρχης της ανακύκλωσης στη χώρα μας, ξεκίνησε στο μακρινό 1988 την πρώτη εξειδικευμένη εταιρία ανακύκλωσης συσκευασιών, όταν το θέμα της ανακύκλωσης στη χώρα μας ήταν τότε σε γλωσσολογικό επίπεδο, καθόσον εξετάζονταν εάν η μετάφραση της λέξης «recycling» θα είναι «ανακύκληση» (που ήταν η σωστή ετυμολογική προσέγγιση) ή «ανακύκλωση» (η οποία τελικά επικράτησε ως πιο εύηχη)!».

Και κλείνοντας τόνισε:

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας η ΤΕΧΑΝ έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του Καινοτόμου Προγράμματος «ΕΜΕΙΣ δωρίζουμε 1.000.000 € και ΕΣΥ αποφασίζεις που θα το μοιράσεις. Τέλος θέλω να συγχαρώ το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση. Μια εκδήλωση η οποία μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό μήνυμα ότι «Η Βοιωτία δημιουργεί, παράγει, εξάγει και προχωρά στο μέλλον με αισιοδοξία»!

#TEXAN #reduce #reuse #recycle #climatechange #dialogistinpigi

Δεν υπάρχουν σχόλια: