Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος απόψε στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως

 


Με την παρουσία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου θα συνεχιστούν απόψε οι πανηγυρικές εκδηλώσεις του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς. Στην αυριανή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσουν οι Σεβασμιώτοι Μητροπολίτες Ηλείας κκ. Αθανασίου και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κκ. Γεώργιος. 

 Οι διήμερος εορταστικές εκδηλώσεις, όπως και η σχετική ημερίδα που διοργανώθηκε με επιτυχία την περασμένη Τετάρτη φέρνουν την «σφραγίδα» του δραστήριου εφημέριου, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιου Σαμαρτζή, ο οποίος – παρά την 10ετή κρίση και την οικονομική στενότητα της κοινωνίας μας – συνεχίζει ένα πολύπλευρο πνευματικό έργο.

Με την Σχολή Γονέων, με συνεχή καλέσματα και κατήχηση του ποιμνίου του αλλά και με την σταδιακή αποπεράτωση του Ιερού Προσκυνήματος, ο π. Αλέξιος είναι ένα άξιος ιερωμένος, που χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης της Ιεραρχίας, της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου και διατηρεί στενούς πνευματικούς δεσμούς.

Χρόνια Πολλά Λιβαδειά! Χρόνια Πολλά στην Ενορία του Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς   



Δεν υπάρχουν σχόλια: