Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ιερά Μητρόπολη Θηβών- Λεβαδείας & Αυλίδος και Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς: Η γιορτή προς τιμήν της Ελληνικής Οικογένειας στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μητέρας»

 





Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών- Λεβαδείας & Αυλίδος και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς πραγματοποίησαν σε συνεργασία εκδήλωση – γιορτή προς τιμήν της Ελληνικής Οικογένειας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μητέρας» στην Λιβαδειά.

Η όλη γιορτή περιελάμβανε

-Ευλογία – κοπή βασιλόπιττας

-Χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και ευχές στους πολύτεκνους για το νέο έτος 2023 τόνισε το σοβαρό και σημαντικό έργο που επιτελούν οι πολύτεκνες οικογένειες που με θυσίες και αγωνία φέρνουν στη ζωή , ανατρέφουν και αποκαθιστούν 4 και περισσοτερα παιδιά και διαβεβαίωσε το αμέριστο ενδιαφέρον της Εκκλησίας για την διατήρηση και ενδυνάμωση του Ιερού θεσμού της πολυμελούς οικογένειας.

- Χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Νικόλαο Σανιδά ο οποίος  ευχαρίστησε την Τοπική Εκκλησία για το ενδιαφέρον της στην οικογένεια και ιδιαίτερα την πολύτεκνη αφού με όλες τις κοινωνικές δομές της και τα προγράμματά της συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως στα προβλήματα της . Επίσης απηύθυνε θερμές ευχές στους πολύτεκνους και αναφέρθηκε στην ανάγκη η Πολιτεία να λάβει περαιτέρω ενισχυτικά νομοθετικά μέτρα για  την νέα οικογένεια και ιδιαίτερα την πολύτεκνη και έτσι να αναστραφεί  η δημογραφική κατάρρευση στην πατρίδα μας όπως αποδείχθηκε και με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού  το 2021.

-Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήτο ο Καθηγητής Πανεπιστημίου  Αθηνών Κωνσταντίνος Κορναράκης με θέμα «Η οικογένεια στο σύγχρονο κόσμο προκλήσεις  και  πνευματικά στηρίγματα». Με πληρότητα – σαφήνεια και επιστημονική ανάλυση ανέπτυξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην σύγχρονη εποχή η νέα οικογένεια και τόνισε την ανάγκη της συνεχούς αλλά διακριτικής συμπαράστασης των γονέων στα νέα παιδιά τους . Επεσήμανε δε τη  μεγάλη σπουδαιότητα των πνευματικών αρετών με τις οποίες  πρέπει να εφοδιάζονται  τα παιδιά και ιδιαίτερα τα ιδανικά της Ορθόδοξης πίστης και ζωής που δίνουν νόημα και προοπτική στο μέλλον τους.

- Ακολούθησε τιμητική βράβευση 16 νέων πολυτέκνων οικογενειών μελών του Συλλόγου από την Τοπική Εκκλησία στις οποίες ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος πρόσφερε και οικονομική ενίσχυση.

Η γιορτή είχε μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή των πολυτέκνων γονέων  και  παιδιών τους που δημιούργησαν μια θερμή ατμόσφαιρα ελπίδας και αισιοδοξίας.










Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση

Οι βουλευτές κ.Ανδρέας Κουτσούμπας της Νέας Δημοκρατίας και κ. Παναγιώτα Πούλου του Σύριζα, οι δήμαρχοι  Λιβαδειάς κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας  και Αλιάρτου κ. Γεώργιος Ντασιώτης , η πρόεδρος του δημ. Συμβουλίου Λιβαδειάς κ.Βάλια Καραβά , ο αντιδήμαρχος Λιβαδειάς κ. Ιωάννης Αποστόλου , ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας   κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους , ο έφορος του κέντρου Έρευνας της Βοιωτίας (ΚΕΜΒΔ) κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος , η πρόεδρος της Εστίας Μητέρας κ. Χριστίνα Αγγέλου  , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς  κ. Δημήτριος Γέρος  και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: