Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Το “Ράλλυ Ακρόπολις” στην Στερεά Ελλάδα και το 2023 - Στην “καρδιά” της Ελλάδας και πάλι η μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού

 
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, τη διεξαγωγή του “Ράλλυ Ακρόπολις”, του λεγόμενου και “Ράλλυ των Θεών” στην Στερεά Ελλάδα και το 2023, με επίκεντρο το εξαιρετικό service park στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας! 

Η ανακοίνωση έγινε στον Διόνυσο της Αθήνας, απέναντι από την ιστορική αφετηρία του εθνικού αγώνα και κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Παρουσιάστηκε επίσης το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 70 ετών από τη διεξαγωγή του 1ου Ράλλυ Ακρόπολις. 

Επισημαίνεται ότι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος είχαν καταθέσει από τον Οκτώβριο του 2022 πλήρη φάκελο υποψηφιότητας, ο οποίος: 

Ανέδειξε την ιστορικότητα του αγώνα, την αποδεδειγμένη τεχνική ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης και την καταλληλότητα των υποδομών φιλοξενίας της διοργάνωσης. 

Ενισχύθηκε με καινοτόμες προτάσεις και στοιχεία, τα οποία είναι σε γνώση του Υφυπουργού και της Οργανωτικής Επιτροπής και διασφαλίζουν τη μετεξέλιξη και βελτίωση του εθνικού μας αγώνα. Μετά την ανακοίνωση του τόπου διεξαγωγής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Διεκδικήσαμε ακόμη πιο νωρίς, ακόμη πιο οργανωμένοι τη διεξαγωγή του “Ράλλυ των Θεών” στον τόπο του, στην “καρδιά” της Ελλάδας, τη Λαμία, και στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και η σημερινή ανακοίνωση δικαιώνει την προσπάθειά μας!

 »Πενήντα περίπου μέρες μετά το πέσιμο της καρό σημαίας του αγώνα του 2022, καταθέσαμε πλήρη φάκελο υποψηφιότητας, ο οποίος αποτελεί την πρότασή μας για την εδραίωση του αγώνα στη Στερεάς Ελλάδα, αλλά και μια πρόταση μετεξέλιξης του εθνικού μας αγώνα. 

»Επιλέξαμε να μην επαναπαυθούμε στις… δάφνες της -πανθομολογουμένως- επιτυχούς διοργάνωσης του 2021 και του 2022. Επιλέξαμε να μην περιοριστούμε, αλλά να εμπλουτίσουμε το “Ράλλυ των Θεών” με όλα εκείνα τα νέα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερη οδική ασφάλεια, αλλά και ακόμη περισσότερη… σκόνη και ταχύτητα, ακόμη περισσότερο θέαμα». Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε: «Με σύμμαχο την αναγνώριση από Ομάδες, Κατασκευαστές, Χορηγούς και Promoter και όπλα την εμπειρία των δύο διαδοχικών διοργανώσεων, αλλά πάνω από όλα την αποδοχή του κόσμου, Περιφέρεια Στερεάς και Δήμος Λαμιέων καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη και αναλυτική πρόταση για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα και το έτος 2023. 

»Για εμάς στο Δήμο Λαμιέων το Ράλλυ Ακρόπολις δεν τέλειωσε ποτέ. Από την επόμενη της ολοκλήρωσης του αγώνα, του 2022, ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το 2023, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί. Γι’ αυτό και πιστεύουμε βάσιμα, ότι η πρότασή μας συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που εγγυώνται την επανάληψη της επιτυχημένης φιλοξενίας και για το 2023. 

»Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον κ. Υπουργό για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα στη Λαμία και τη Στερεά Ελλάδα και να δηλώσω άλλη μια φορά την ετοιμότητα του Δήμου Λαμιέων για την άρτια φιλοξενία του αγώνα και φέτος, συμβάλλοντας στον εορτασμό των εβδομήντα (70) χρόνων ζωής του Ράλλυ Ακρόπολις.

 

»Υποσχεθήκαμε ότι το Ράλλυ Ακρόπολις ήρθε στη Λαμία για να μείνει. Ραντεβού το Σεπτέμβριο, στο Κέντρο Αγώνα, στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: