Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Πλημμυρισμένος από την αγάπη του ποιμνίου του στον Υψηλάντη ο π. Χρυσόστομος Καλλής

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε ο μεγάλος Ιεράρχης και Οικουμενικός Διδάσκαλος της Εκκλησίας μας Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Υψηλάντη ! Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό 12/11/19 Προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέρων Π. Χρυσόστομος Τσουτσαίος.




Κατά την διάρκεια του εσπερινού καθιερώθη και εγκαινιάσθηκε νέο προσκυνητάρι όπου ενθρονίσθηκε πολύ παλαιά εικόνα της Παναγίας που Εικονίζει την Παναγία μας στον θρόνο της! Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή για όλους κατά την διάρκεια όπου ο εφημέριος του ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Π.Χρυσόστομος Καλλής έχρισε με μύρο την εικόνα και με τις ευχές παρακάλεσε τον Άγιο Θεό μας να καταστήσει θαυματουργική την εικόνα η οποία θα είναι το σημείο αναφοράς πλέον όλων των ενοριτών και ελπίδα, στήριγμα και καταφυγή για όλους τους Προσκυνητές της.
Αμέσως μετά τον Εσπερινό και οι δύο Πατέρες δέχθηκαν τις ευχές πλήθος κόσμου όπου και παρέθεσαν πλούσιο κέρασμα με αγάπη στο Αρχονταρίκη-Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.
Την επομένη το πρωί 13/11/19 τελέσθηκε ο όρθρος και πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου Π.Χρυσόστομου Καλλή ο οποίος αναφέρθηκε με λόγους αγάπης προς τον Γεροντά του, αλλά και τους Ιερείς που παρεβρέθησαν στις ιερές Ακολουθίες, την Γερόντισσα Συγκλιτική Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Υψηλάντη καθώς και τους άρχοντες του τόπου που έδωσαν το παρόν και τις δύο ημέρες τον Δήμαρχο Αλιάρτου - Θεσπιέων κύριο Γεώργιο Ντασιώτη, τον Αντιδήμαρχο Λεβαδέων κύριο Ιωάννη Αποστόλου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας κύριο Παναγιώτη Αγνιάδη τον Τέως Πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ κύριο Γεώργιο Κανελλόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Υψηλάντη κύριο Νικόλαο Αντωνίου την αντιπρόεδρο της κοινότητος Υψηλάντη Χαρούλα Κορομηλά καθώς και πλήθος πιστών ενοριτών αλλά και από όλη την Βοιωτία την Αττική και την Εύβοια όπου προσήλθαν με αισθήματα αγάπης και σεβασμού να ευχηθούν, να συνεορτάσουν και να συμπροσευχηθούν με τους εορτάζοντες Πατέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: