Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νοέμβρης 2019
Μέρες μνήμης - Νέοι αγώνες

Νοέμβριος 1973.  H φοιτητική νεολαία οχυρώνεται στο Πολυτεχνείο και συγκρούεται με το δικτατορικό καθεστώς, διεκδικώντας Δημοκρατία, Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία. Η τελική πτώση της τυραννίας, μετά και από την εθνική τραγωδία της Κύπρου, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ – ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ».
 Οι μνήμες, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, ζωντανεύουν. Μετά από σαράντα έξι (46) χρόνια, τα μηνύματα της εξέγερσης του Νοέμβρη και το κεντρικό σύνθημα των «ελεύθερων πολιορκημένων» φοιτητών για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα.
Σήμερα, στα  χρόνια της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών,  η πατρίδα μας και η κοινωνία βρίσκονται σε μια ιδιόμορφη επιτροπεία, βιώνοντας οικονομική φτωχοποίηση, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, υποχώρηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και δεσμεύσεις εθνικής απομείωσης. Οι πολιτικές αυτές πρέπει ν’ ανατραπούν και ν’ αλλάξουν άμεσα.
Το συνδικαλιστικό κίνημα, με συλλογικούς αγώνες, συνεχίζει να διεκδικεί μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία αλληλεγγύης, δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, εργασιακά και κοινωνικά  δικαιώματα.  Ενωμένοι, συνεχίζουμε να πορευόμαστε στους δρόμους του αγώνα για Δημοκρατία & Αλληλεγγύη, Εθνική Ανεξαρτησία & Κοινωνική Δικαιοσύνη. Για ένα αισιόδοξο και καλύτερο μέλλον για την πατρίδα, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά, όλους μας!!


Για την  Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ

     Ο Πρόεδρος                                                      Ο  Γραμματέας

   Σπυρίδων Βαζούρας                                                   Νικόλαος Μπούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: