Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

35.000 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες

Εντός του Ιανουαρίου – αν όχι προς τα τέλη του τρέχοντος έτους – πρέπει να αναμένεται η προκήρυξη και η έναρξη αιτήσεων για το νέο μεγάλο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που θα αφορά 35.000 ανέργους. Οι προσλήψεις που θα τρέξουν από το 2020 αφορούν θέσεις εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής πρόνοιας της χώρας, καθώς και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών).
 Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκείμενου να ολοκληρωθούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για την αναμόρφωση των Προγραμμάτων Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Κύριος στόχος είναι η 8μηνη απασχόληση να συνδυαστεί με εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας, ώστε οι μακροχρόνια άνεργοι που θα βγουν από τη νέα Κοινωφελή να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ομαλής επανένταξης στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα.
Το νέο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα. Διαβάστε περισσότερα στο  https://www.airetos.gr/35000-proslipseis-se-dimoys-kai-perifereies.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: