Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ομόφωνα το ΔΣ ενέκρινε την απόφαση της Τ.Κ. Παύλου να δημιουργηθεί Λαογραφικό Μουσείο και Βιβλιοθήκη στο παλιό Δημοτικό Σχολείο

 «Να δημιουργηθεί Λαογραφικό Μουσείο και Βιβλιοθήκη που θα στεγάζονται στο παλαιό Πέτρινο Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Παύλου» ήταν η ομόφωνη απόφαση που έλαβε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Παύλου και την στην αριθμ. πρωτ. 14981/12-12-2017 απόφασή τους.  

Η απόφασή τους συνοδεύτηκε με την σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία εκτιμά ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για την έκθεση λαογραφικών αντικειμένων και βιβλίων.
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο ανεξάντλητος Πρόεδρος της Τ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλής Ντουφεξής, ο οποίος ανέφερε – μεταξύ άλλων -  ότι στο παλιό πέτρινο σχολείο άλλαξαν όλα τα εξωτερικά κουφώματα, πόρτες και παράθυρα κόστους 11.500,00€ , δωρεά της εταιρείας Ε.Ε.Ν. Βοιωτίας, την οποία ευχαρίστησε δημόσια για την προσφορά αυτή.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη να αποφασίσουν σχετικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τα ανωτέρω, έλαβε υπόψη την αριθμ. πρωτ.: 14981/12-12-17, σύμφωνη γνώμη της Δ.Τ.Υ. , την αριθμ. 1β/2016 απόφαση Τ.Κ. Παύλου, τις διατάξεις των άρθρων 67,225,226,227 του ν. 3852/2010 και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα την δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο παλαιό Πέτρινο Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Παύλου.

Θα επανέλθουμε με νεότερα δεδομένα, αφού ο Πρόεδρος αυτός είναι γνωστό πως γράφει τη δική του ιστορία στην τοπική του κοινωνία… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: