Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η προσπάθεια για βαμβάκι με ταυτότητα πρέπει να συνεχιστεί

  • Η υπερφορολόγηση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγή


«Η πολιτική αφαίμαξης που ακολουθείται όχι μόνο δεν ευνοεί άλλα στραγγαλίζει κάθε προσπάθεια για να δοθεί αξία στο προϊόν. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από το χώρο της βαμβακοπαραγωγής και κυρίως οι αγρότες, βιώνουν την αντιαναπτυξιακή επίδραση της υπερφορολόγησης, της εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης του κόστους παραγωγής και της καθυστέρησης στην χρησιμοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΠΑΑ». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος και στον Προϊστάμενό του κ. Μοχάμεντ Νταράουσε, εξ αφορμής την πρόσκληση που του απηύθυνε να συμμετάσχει στην ημερίδα που διοργανώνει για την ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού με θέμα  «Αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας».
Ο κ. Χαρακόπουλος, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, σημειώνει ότι χαίρεται «διότι η προσπάθεια που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν για να δώσουμε ταυτότητα στο ελληνικό βαμβάκι, με απαρχή την θεσμοθέτηση του Εθνικού  Κέντρου Βάμβακος στην Καρδίτσα, φαίνεται  να συνεχίζεται. Υπό κοινή σκέπη, φορείς, επιστήμονες και ο αγροτικός κόσμος είναι σε θέση να συνδράμουν αποτελεσματικά στην ταξινόμηση, στην τυποποίηση και εν τέλει στην βελτίωση της προστιθέμενης αξίας του βαμβακιού. Όμως αυτά δεν είναι από μόνα τους αρκετά».
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι ο αρνητικός αντίκτυπος της υπερφορολόγησης, της εκτίναξης των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης του κόστους παραγωγής «είναι παραπάνω από φανερός, ιδιαίτερα στην παραγωγική βάση και την αποθαρρύνει να συνεχίσει την προσπάθεια, παρότι αυτό αποτελεί κλειδί για την επιτυχία του εγχειρήματος.  
Η προσοχή και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στον αγροτικό κόσμο και στις επιχειρήσεις είναι κάτι παραπάνω από προφανές αυτή τη στιγμή. Το βαμβάκι ως προϊόν δεν έχει τελειώσει αν δεν το επιδιώξουμε. Με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και κίνητρα μπορούμε να το ενισχύσουμε δίνοντας την δυνατότητα σε βαμβακοκαλλιεργητές και επιχειρήσεις να επιδιώκουν την παραγωγή ενός προϊόντος με ταυτότητα, που θα φέρει στον τόπο και τους ανθρώπους του προστιθέμενη αξία».

Φωτ. Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Προϊστάμενο του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος κ. Μωχάμεντ Νταράουσε και τον π. δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλό, ο οποίος τον τίμησε γιατί με απόφασή του ως αναπληρωτής υπουργός θεσμοθέτησε το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: