Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Στον Περισσό σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Μίχαλος – Τετ α τετ με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επισκέφθηκε σήμερα τον  Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στην έδρα του κόμματος στον Περισσό, προκειμένου να του εκθέσει τις θέσεις και τις απόψεις των επιμελητηρίων για την πορεία της αγοράς και της οικονομίας.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε την αναγκαιότητα για ένα σταθερό και αναπτυξιακό φορολογικό καθεστώς, με θέσπιση φορολογικού συντελεστή της τάξης του 15%, καθώς και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 10%, καθιστώντας ανταγωνιστικότερες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μίχαλος στα ζητήματα χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τονίζοντας την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, την άρση των capital controls και τη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Ενώ, ιδιαίτερα αναφορά έκανε στους πλειστηριασμούς, ζητώντας με έμφαση τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών.
Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας, επισήμανε τις πάγιες θέσεις του κόμματος για αντιλαϊκή καπιταλιστική ανάπτυξη και άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Εστίασε στα ριζικά διαφορετικά συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε σχέση με αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων,  αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του ΚΚΕ γι΄ αυτά τα ζητήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: