Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΑΖΩΜΑ / Πρόσκληση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών




Αγαπητά μας μέλη,

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της δυναμικής και πολυετούς συνεργασίας τους, ανοίγουν ένα νέο κύκλο ομιλιών για το έτος 2018, με τίτλο: «Λεωφόροι Ανάπτυξης & Πολιτισμού».

Κατά τη διάρκεια των φετινών τριών διαλέξεων κορυφαίοι αρχαιολόγοι θα παρουσιάσουν το πανόραμα των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος τριών μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας: της Εγνατίας Οδού, της Ολυμπίας Οδού και της Νέας Οδού. Οι κ.κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος  Έφορος Αρχαιοτήτων, Λάζαρος Κολώνας, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Ροζίνα Κολώνια, τέως Έφορος Αρχαιοτήτων θα φωτίσουν τα μνημεία όλων των περιόδων που περιβάλλουν τους αυτοκινητοδρόμους, ξεκινώντας από τους προϊστορικούς χρόνους. Στόχος του φετινού κύκλου ομιλιών είναι να τονίσουμε τη συμβολή των αυτοκινητοδρόμων στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, αλλά και τη σύνδεση των μνημείων με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η πρώτη διάλεξη του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).

Ομιλητής θα είναι ο κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος  Έφορος Αρχαιοτήτων, ο οποίος θα μας μιλήσει για την Πολιτιστική Διαδρομή “VIA EGNATIA” με τίτλο: «Ταξιδεύοντας με άμαξα πολυτελείας (Carpentum) στην αρχαία Εγνατία οδό, από την Τόπειρο του Νέστου ως τη Δύμη και την Πλωτινόπολη του Έβρου, θα ανακαλύψουμε τα μνημεία της Θράκης».

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει ένα μουσικό οδοιπορικό στην ανθρωπογεωγραφία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με οδηγό τον κ. Θανάση Γκαϊφύλλια και την παρέα του.

Συντονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Megaron Plus: http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3954  ή να δείτε το παρακάτω βίντεο:  https://youtu.be/qbAjI4PWZQQ=1080hd

Δεν υπάρχουν σχόλια: