Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

25 επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Για τρίτη χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει ουσιαστικά τη συμμετοχή επιχειρήσεων από όλες τις περιφερειακές ενότητές της που εκθέτουν τα προϊόντα τους στην 5η έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας. Η Στερεά Ελλάδα, για το 2018, είναι η τιμώμενη περιφέρεια και εκπροσωπείται από 25 επιχειρήσεις και παραγωγούς στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Περιφερειακή Αρχή για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την ανάπτυξή τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. 


Τα περίπτερα των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος απο τον εντεταλμένο σύμβουλο για την επιχειρηματικότητα Θεμιστοκλή Χειμάρα και τον πρόεδρο της αγροδιατροφικής σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας Γιώργο Κελαϊδίτη. Κατά την τελετή έναρξης της έκθεσης, αναφέρθηκε στην στρατηγική της Περιφέρειας για την στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να μεγαλώσουν, να αναπτυχθούν και να αποφέρουν κέρδος, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη για την τοπική και την εθνική οικονομία. 
« Η ανάπτυξη δεν είναι ευχή, δεν είναι αναμονή. Θέλει πρωτοβουλίες και δράση. Στην Στερεά Ελλάδα οι επιχειρήσεις όλων των κλάδων και η Περιφέρεια προχωρούν μαζί, κάνουμε πράξη αυτό που θα πρέπει να γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Να είναι σύμμαχοι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας και να αλληλοστηρίζονται. Σε αυτή την περίοδο μπορούμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας, να τους δώσουμε τα μέσα για να βγουν στην παγκόσμια αγορά και να επιστρέψουν τα κέρδη τους σε έσοδα, θέσεις εργασίας και πρόοδο για όλους. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η πολιτική που ακολουθούμε αποδίδει και με αυτό ως δεδομένο συνεχίζουμε στην ίδια πορεία ως ομάδα, ως οικογένεια» τόνισε ο κ.Μπακογιάννης σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στην έκθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: