Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τα αγροτικά συλλαλητήρια

Για τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τις προσεχείς ημέρες με την ευκαιρία της 27ης Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica» προετοιμάζονται οι αγρότες.
Εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τρακτέρ που η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδας θα «κατεβάσει» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανέρχονται σε 100. Υπενθυμίζεται ότι στη συντονιστική επιτροπή Αγροτών Ελλάδας εντάχθηκαν επαγγελματίες από Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της 1ης Φεβρουαρίου (σ.σ. ημέρα των εγκαινίων της 27ης Agrotica), το ραντεβού έχει δοθεί για τη 1 μετά το μεσημέρι στην πλατεία της ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης. 
Στο μεταξύ, σε χθεσινοβραδινή τους σύσκεψη οι αγρότες του νομού Σερρών αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της προσεχούς Πέμπτης, γυρνώντας έτσι την πλάτη στη «σκληρή» γραμμή του πυρήνα του μπλόκου του Προμαχώνα, που -όπως λένε- «δεν επιθυμούσε ενότητα με καμία άλλη δύναμη στον κλάδο». Στη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους, παραυρέθηκαν και μέλη των διοικήσεων τόσο της Ένωσης Νέων Αγροτών, όσο και του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου.
Από την πλευρά της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, που έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο για το Σάββατο 3/2, στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου, έχει προγραμματίσει για αύριο συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό τον αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα.
Υπενθυμίζεται ότι οι συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, εδώ και εβδομάδες στήνουν αγροτικά μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της χώρας και παρότι η συμμετοχή φέτος είναι υποτονική, με αποτέλεσμα να αναθεωρούνται κατά τόπους οι κινήσεις των αγροτών, το αρχικό σχέδιο δεν εγκαταλείπεται και παραμένουν στον δρόμο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: