Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Ζητάμε πράξεις, όχι υποσχέσεις

Συνεχίζοντας τον κύκλο των πολιτικών επαφών που έχει ξεκινήσει η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, το προεδρείο συναντήθηκε σήμερα με την τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κα. Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία και ανέλαβε για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσαρμόσει στο αγροτικό πρόγραμμα μια σειρά από επιμέρους παρατηρήσεις. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, με τους εκπροσώπους των Συνεταιρισμών να καταθέτουν τεκμηριωμένες προτάσεις για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τον παραγωγικό κόσμο της χώρας και τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Όπως αναμενόταν, ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν αυτό της υπερφορολόγησης, για το οποίο η
κα. Αραμπατζή είπε ότι πρόθεση του κόμματός της είναι η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, με συντελεστή φόρου εισοδήματος στο 9% έως εισόδημα των 10.000 ευρώ και θα θεσπιστούν γενναία φορολογικά κίνητρα για την ενθάρρυνση των παραγώγων να συμμετέχουν στις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, εξηγώντας ότι το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει για τον προϋπολογισμό απ’ την εξοντωτική φορολόγηση είναι υποπολλαπλάσιο της ζημίας που έχει ήδη προκληθεί στην ελληνική οικονομία από τις κυβερνητικές επιλογές.

Επίσης, όταν προκλήθηκε, μετέφερε τη ρητή δέσμευση του κόμματός του για ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων και για απλούστευση των διαδικασιών, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να ενεργοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής για την εκπόνηση και υλοποίηση εθνικής στρατηγικής στον πρωτογενή τομέα, η οποία θα εδράζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για την επικείμενη αναθεώρηση -απλούστευση της ΚΑΠ, στο πλαίσιο της ευρύτερης διαβούλευσης που διεξάγεται τόσο στη χώρα μας όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αυτή την περίοδο,με τα μέλη της διοίκησης της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ να ζητούν πρωτοβουλίες διασφάλισης της ροής των κονδυλίων στην ίδια την παραγωγή, κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνη την κα. Απαμπατζή.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα υποδομών και αξιοποίησης του ΠΑΑ για ουσιαστική ενίσχυση των παραγωγών, με τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ να εστιάζει στην απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθεί επιτέλους ένα ειδικό Ταμείο χρηματοδότησης για τις απαραίτητες επενδύσεις στο χώρο.



Τέλος, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ παρουσίασε στην Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. τις απόψεις της σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης και την ανάγκη απεγκλωβισμού των αγροτών και των Κέντρων Υποδοχής των Δηλώσεων ΟΣΔΕ από τον ενδιάμεσο φορέα, εξηγώντας ότι με το σημερινό μοντέλο ουσιαστικά ο Οργανισμός Πληρωμών εκχωρεί το ρόλο και τις αρμοδιότητές του και υπονομεύει την αξιοπιστία και το κύρος του.

Μάλιστα, το προεδρείο ενημέρωσε την κα. Αραμπατζή για το περιεχόμενο σχετικής επιστολής προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ, με την οποία ευθέως καλείτε ο υπουργός να εξηγήσει αν τελικά συντάσσεται με τους παραγωγούς και τους εργαζομένους του ίδιου του υπουργείου και των εποπτευόμενων σε αυτό φορέων ή με τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρείας. Το ίδιο ερώτημα ουσιαστικά τέθηκε και προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος κ. Παύλος Σατολιάς, σε σχετική του δήλωση, αφού ευχαρίστησε την κα. Αραμπατζή για την εποικοδομητική συνάντηση με τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και τη θετική του στάση στα ζητήματα που ετέθησαν απ’ τα μέλη του προεδρείου, ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εστιάσει στα προβλήματα των αγροτών.

Τόνισε, επίσης, ότι η προσπάθεια της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ για την ανάδειξη προβλημάτων και την αναζήτηση λύσεων θα συνεχιστεί:«Είμαστε υποχρεωμένοι να εντείνουμε την προσπάθεια. Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, ως ο κεντρικός συντονιστικός φορέας των αγροτικών συνεταιρισμών, οφείλει να μεταφέρει τις αγωνίες των παραγωγών και να εργαστεί για τη διαμόρφωση συνθηκών που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία να παράγουμε».

πηγή : neapaseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: