Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας και των τοπικών κοινοτήτων έλαβε ο προϋπολογισμός του 2018 στο Δήμο Ορχομενού

 Ευτυχώς φέτος στην (καθυστερημένη είναι αλήθεια) συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου Ορχομενού ήταν όλοι οι Επικεφαλής των  παρατάξεων του ΔΣ.  Ο λόγος της καθυστέρησης, βέβαια, δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά  η απαιτούμενη γνώμη του παρατηρητηρίου. Σ` αυτή την κορυφαία συνεδρίαση, όπου καθορίζεται – κάτω από αυστηρότατη πλέον εποπτεία – η πορεία των εσόδων και των εξόδων του Δήμου μας, εισηγητής χθες βράδυ* ήταν ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος, ενώ απαραίτητες διευκρινήσεις παρείχε και ο λογιστής του Δήμου κ. Γιώργος Κανέλης.

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και κυρίως από την πλευρά των παρατάξεων της μειοψηφίας, οι πλειονότητα των οποίων απαντήθηκε επί τόπου, ξεπερνώντας ακόμη και τον προβλεπόμενο χρόνο του κανονισμού, με τον Πρόεδρο να δείχνει … ανοχή, δεδομένου πως μιλάμε για μια συνεδρίαση με πολύ  υψηλό ενδιαφέρον.
Συνολικά το 2018, χωρίς να μπλέξουμε με πολλούς αριθμούς, ο Δήμος Ορχομενού προϋπολογίζει το ποσό των 13.910.868,70, το οποίο αναλύεται σε 3.963.299,70 τακτικά έσοδα, 3.126.632,77 έκτακτα έσοδα, 4.654,69 από έσοδα παρελθόντων ετών 3.340.234,45 από εισπράξεις δανείων και απαιτήσεις Π.Ο.Ε., 1.244.476,53 από εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου % τρίτων, ενώ τα χρηματικό υπόλοιπο προϋπολογίζεται να είναι στα 2.231.661,19.
Η κριτική ήταν σφοδρή σε αρκετά σημεία από τους συμβούλους της μειοψηφίας, οι οποίοι επικεντρώθηκαν με έμφαση στην έλλειψη χρηματοδότησης ( κατά την γνώμη τους πάντοτε ) συλλογικών δράσεων ή στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Άλλοι υπήρξαν παντελώς αρνητικοί ως προς την πορεία των οικονομικών δεδομένων του Δήμου μας.
Στην ψηφοφορία της χθεσινοβραδυνής ειδικής συνεδρίασης, εν τέλει, όλοι οι παριστάμενοι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας ψήφισαν αρνητικά, ενώ θετική ψήφο έδωσαν οι παριστάμενοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και σύσσωμοι οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.

*Αξίζει να σημειωθεί πως με την  παραίνεση του Προέδρου, την ειλικρίνεια  του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Φουρτάκα και την κατανόηση της συγνώμης του από τον κ. Κώστα Ξηρογιάννη, δόθηκε τέλος στο άτυχο περιστατικό της τελευταίας συνεδρίασης του 2017.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του συναδέλφου κ. Θανάση Μερτζάνη από το Star Κεντρικής Ελλάδας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: