Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Απολογισμός Δράσεων Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Θηβαίων

Στον απολογισμό των ενεργειών και δράσεων για την Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη του Δήμου Θηβαίων, κατ' εφαρμογή του εγκεκριμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ΕΟΤ προγράμματος του 2017, προχώρησε ο Πρόεδρος της ομώνυμης Επιτροπής κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος,  στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας.

Ο κ. Κουτσοδήμος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξή τους, όλα τα μέλη της Επιτροπής καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την άριστη συνεργασία, αναφέρθηκε στις ακόλουθες υλοποιημένες ενέργειες και δράσεις:

A) Υλοποιημένες Δράσεις Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Δήμου Θηβαίων (2017)
1.    Συμμετοχή  σε διεθνείς εκθέσεις με αποστολή έντυπου τουριστικού υλικού:
·         μέσω περιπτέρου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας : Τελ Αβίβ  ΙΜΤΜ 7-8 Φεβρουαρίου, Βουκουρέστι ΤΤR 16-19 Φεβρουαρίου , Βελιγράδι ΙΤΒ 23-26 Φεβρουαρίου, Βερολίνο IFT 8-12 Μαρτίου, Μόσχα ΜΙΤΤ 14-16 Μαρτίου, Σουηδία 17-19 Μαρτίου
·         μέσω περιπτέρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στ.Ε. και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:  Στοκχόλμη MEDITERRANEANPANORAMA 17-19 Μαρτίου
2.    Συμμετοχή σε εγχώριες εκθέσεις
·         μέσω του περιπτέρου Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ)  στην έκθεση “Νόστος” στη Ναύπακτο, 13-16 Οκτωβρίου, με αποστολή έντυπου τουριστικού υλικού και φυσική παρουσία εκπροσώπων του Δήμου.
·         μέσω περιπτέρου 20 τ.μ. Δήμου Θηβαίων στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού,  8-10 Δεκεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, σε συνεργασία με παραγωγούς από το Δήμο Θηβαίων και συλλόγους.
3.    Δημιουργία τουριστικών πληροφοριακών υλικών:
·         Έκδοση 10.000 αντίτυπων τρίπτυχου τουριστικού φυλλαδίου ( Αγγλικά & Ελληνικά)
·         Δημιουργία τριών (3) τουριστικών banner σταντ δαπέδου (Roll Up)
·         Δημιουργία Ψηφιακού εντύπου “Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας στη Θήβα”
·         Δημιουργία Ψηφιακού εντύπου “Αύγουστος στο Δήμο Θηβαίων”  
4.    Δημιουργία Τουριστικής Ιστοσελίδας:
·         έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου και βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής

Β) Γενικές ενέργειες και δράσεις (2017):

1.     Συναντήσεις –Επαφές:
  • Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων και Προέδρου Επιτροπής Τουρισμού με τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα (28/6) για συζήτηση θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης Δήμου Θηβαίων.
2.     Υποψηφιότητα του Δήμου Θηβαίων για το πρόγραμμα “Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας-EDEN- Πολιτιστικός Τουρισμός”  (19/5)
3.     Καταγραφή τουριστικού προϊόντος Δήμου Θηβαίων :
  • Πολιτιστικών Μνημείων
  • Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
  • Θρησκευτικών Μνημείων
  • Φυσικού Περιβάλλοντος
  • Αθλητικών Εκδηλώσεων και Υποδομών
4.     Συνεργασίες :
  • Με την Elena Paschinger, travel Writter, Author, Speaker, PR Consultant (www.creativelena.com) που
συνεργάζεται με την “Kreativ Reisen Österreich” (Creative Tourism Austria) και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στο πλαίσιο ένταξης θρησκευτικών μνημείων σε πιλοτικό πρόγραμμα θρησκευτικού τουρισμού του ΕΟΤ.

  • Με τη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας : συγκέντρωση και αποστολή πληροφοριών για Αθλητικό Τουρισμό και για Υπαίθριες Δραστηριότητες Αθλητικής Αναψυχής περιοχής Δήμου Θηβαίων.
  • Mε τον ΕΟΤ :
    • Λήψη αιγίδας για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις “Πινδάρεια 2017” (για πρώτη φορά τα Πινδάρεια τέθηκαν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ)
    • Για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Δ.Θ. 2017
5.       Συμμετοχές:
  • Φεστιβάλ «Σπάρτη-Παγκόσμια Πόλη» (15-17/9):το Δήμο Θηβαίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπ. Κίτσος, ο οποίος συμμετείχε με ομιλίες στα εγκαίνια και στο Forum για τον Τουρισμό.
  • Συνάντηση Εργασίας (15/9, Αθήνα) για την παρουσίαση του Προγράμματος ''Τεχνική Βοήθεια για την υποστήριξη του Τουριστικού Σχεδιασμού και Πολιτικής με στόχο την προώθηση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα", που διοργάνωσε το  Υπουργείο Τουρισμού, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (aed – Αυστρία) και την Αυστριακή Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Δημοσίων Συμβάσεων (FPA), κατά το οποίο παρουσιάστηκε η Μονή Σαγματά, από τους ειδικούς, ως περίπτωση μελέτης για ανάπτυξη Θρησκευτικού Τουρισμού, μετά την επιτυχημένη συνεργασία του Δήμου Θηβαίων και της Επιτροπής Τουρισμού με την Elena Paschinger
6.        Διαμοίραση έντυπου τρίπτυχου τουριστικού φυλλαδίου Δήμου Θηβαίων:
·         Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
·         Στα Ξενοδοχεία



Δεν υπάρχουν σχόλια: