Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ανάσα» για 82.000 οφειλέτες του ΟΕΚ με νέα ρύθμιση- Μία ακόμη δέσμευση που γίνεται πράξη

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση των δανείων του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ).
Στο επόμενο διάστημα θα γίνει στην περιοχή μας ενημερωτική συγκέντρωση  για το θέμα στην οποία θα μιλήσει στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας.
Η ρύθμιση αφορά όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν από κεφάλαια του τέως ΟΕΚ επισκευής-αποπεράτωσης-επέκτασης κατοικιών (μικρά δάνεια) όσο και αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας (μεγάλα δάνεια).
Μεταξύ των νέων μέτρων, προβλέπεται κούρεμα και της βασικής οφειλής, έως 6.000 € ενώ προβλέπεται διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους έχουν καταβάλει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το 60% του Τελικού Ποσού Δανείου. Όλοι οι δανειολήπτες κάνοντας χρήση της ρύθμισης, θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.
 Περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ωφελούνται συνολικά αλλά και με ειδικές ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες δυσκολίες των πιο ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων».
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη τρέχει μέχρι τις 25 Απριλίου 2018 ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών που αφορά τους οικιστές  του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ.ΟΕΚ).
Στην συγκέντρωση που θα γίνει στην περιοχή μας θα αναλυθούν όλα τα παραπάνω και θα απαντηθούν ερωτήσεις για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις από στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Η ρύθμιση των δανείων του τ. ΟΕΚ ήταν μία ακόμη δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση που γίνεται πράξη.»

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: