Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σύσκεψη του Υφυπουργού ΥπΑΑ&Τ Β. Κόκκαλη με τους Προέδρους των ΓΟΕΒ της χώρας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στο ΥπΑΑΤ, υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη, σύσκεψη με τους Προέδρους και τους Διευθυντές των ΓΟΕΒ της χώρας, παρουσία των υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας. Το θέμα της συνάντησης ήταν η βιωσιμότητα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων η οποία τα τελευταία χρόνια απειλείται από το πεπαλαιωμένο δίκτυο, την έλλειψη προσωπικού, τις οικονομικές δυσχέρειες και το διοικητικό κενό από την υπαγωγή τους στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Οι Πρόεδροι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το υπουργείο, τόσο για την προηγούμενη τροποποίηση της νομοθεσίας, όσο και για την επικείμενη, εκφράζοντας παράλληλα τις σχετικές παρατηρήσεις τους. Πρότειναν επίσης και επιπλέον θέματα που χρήζουν αλλαγών. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των παρατηρήσεων και των προτάσεων αφορούσε την βελτίωση εισπραξιμότητας των οφειλών, τη δημιουργία Διευθύνσεων Εγγείων Βελτιώσεων στις οικείες Περιφέρειες, τα κριτήρια σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και την υποστελέχωση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων της χώρας. Τέλος έκαναν σαφή αναφορά και στα προβλήματα που δημιουργούνται όταν καλούνται τα αντλιοστάσια των αποστραγγιστικών δομών να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πλημμυρών χωρίς να έχει κατοχυρωθεί η συντήρηση των αντλιοστασίων αυτών.

Μεταξύ των προτάσεων ο κ. Κόκκαλης ξεχώρισε την δυνατότητα, που προσφέρεται μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων, να μετατραπούν σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκρισή τους, κατέγραψε τις προτάσεις τους και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων θα προχωρήσει στις βέλτιστες ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: