Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο Ηλίας Μάστορης παρουσιάζει το νέο του δίσκο «ΤΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ» - Απολαύστε πρώτοι μερικές από τις συνθέσεις του ταλαντούχου Βοιωτού στιχουργού και μουσικού

Μετά την κυκλοφορία του ορχηστρικού δίσκου «Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ», ο Ηλίας Μάστορης έρχεται να μας παρουσιάσει τη στιχουργική του πλευρά με το νέο δίσκο «ΤΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ» που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι από την έγκριτη ανεξάρτητη εταιρεία ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ του Θανάση Συλιβού. Ένα νέο εγχείρημα που αναδεικνύει τη στιχουργική δεξιότητα του καλλιτέχνη και έρχεται να δέσει σα γλυκό του κουταλιού ο εύηχος και καλαίσθητος , ο προβληματισμένος και αινιγματικός στίχος με τις νότες  της μουσικής γνωστών αλλά και νέων συνθετών, ερμηνευμένες από μια πλειάδα ταλαντούχων τραγουδιστών.
«ΣΤΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ» συμμετέχουν με τις μουσικές τους ο Μιχάλης Τερζής , ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ο Στάθης Γκότσης,ο Κώστας Τρομπούκης, ο Γιώργος Ζωγράφος, ο Αντώνης Παπαγγελής και σε τρία από τα δεκατέσσερα δίνει τη μουσική του πινελιά και ο Ηλίας Μάστορης . Η ομάδα των τραγουδιστών περιλαμβάνει , θα μπορούσε κανείς να πει , μια σύντομη ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού αφού συμμετέχουν ο Μανώλης Μητσιάς, η Σοφία Παπάζογλου, η Ερωφίλη,η Ρίτα Αντωνοπούλου,η Ηρώ Σαϊα, ο Χάρης Μακρής, ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Θανάσης Βούτσας, ο Δημήτρης Μπάκουλης, ο Γιάννης Λεκόπουλος .
Τι κρύβεται όμως πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου; Μέσα από τον τίτλο αυτό , ο στιχουργός  δε μιλάει για τα σκοτάδια της ψυχής μας αλλά για εκείνα τα σκοτάδια που ο καθένας έχει ανάγκη να βρεθεί προκειμένου να ανακαλύψει τον εαυτό  του και να βγει στο φως καλύτερος . Πραγματεύεται ανησυχίες εσωτερικές , προβληματισμούς της εποχής μας αλλά εκφράζει και βιωματικές εμπειρίες, αναμνήσεις.
Ένας  δημιουργός  που δεν ξεχνά τον τόπο του , μένει  και επιμένει να κάνει τις παρουσιάσεις των δίσκων σ’αυτόν. Έτσι με έναυσμα αυτή τη νέα δουλειά , θα πραγματοποιηθεί  παρουσίαση την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στο bar-restaurant ΥΨΙΛΟΝ  στη Λιβαδειά στις 9:00 μμ. Τη συζήτηση θα ανοίξει ο εκδότης Θανάσης Συλιβός και στη συνέχει θα μιλήσουν  ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκαςκαι ο ποιητής –συγγραφας Δημήτρης Λέντζος.  Θα είναι μια βραδιά γεμάτη τραγούδια πλαισιωμένα από υπέροχες μουσικές και εκφρασμένα από θαυμάσιους τραγουδιστές.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: