Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την αυριανή κινητοποίηση κατά του πολυνομοσχεδίου

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε προς ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με κωδικοποίηση σειράς αντιλαϊκών-αντεργατικών διατάξεων, καθώς και μέτρων που παραχωρούν τσάμπα ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και ευκαιρίες κερδοσκοπίας με αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Παίρνονται όλα τα μέτρα για τη διευκόλυνση της δράσης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μεταξύ αυτών οι ιδιωτικοποιήσεις, οι φοροελαφρύνσεις υπέρ των κεφαλαιοκρατών, η παράδοση των φυσικών πόρων στο μεγάλο κεφάλαιο, η νομική διευκόλυνση της διαδικασίας των επιχειρηματικών πτωχεύσεων σε βάρος πρώτα-πρώτα των εργαζόμενων κλπ.
Ως πρώτο προαπαιτούμενο, φέρνουν το νόμο για την παρεμπόδιση της απεργίας από τα σωματεία, θέλοντας να «καθαρίσουν» το δρόμο της εντεινόμενης επίθεσης των αφεντικών και της εξουσίας τους από την οργανωμένη αντίσταση και διεκδικητική πάλη των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.
Θέλουν χωρίς αντίσταση να περάσουν και νέα μέτρα για το τσάκισμα όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει στα χαρτιά, την παραπέρα κατακρεούργηση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, με μειώσεις σε όλα τα επιδόματα, τσεκούρι ως και 30% στις συντάξεις. Συνεχή περιορισμό των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τη μείωση της υγειονομικής δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική συγκέντρωση-διαδήλωση στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 7.οο το βράδυ, αύριο Τρίτη 9 Ιανουαρίου, με αιτήματα :
·         Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους μισθούς.
·         Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·         Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
·         Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
·         Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

Λιβαδειά 8-1-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: