Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Αναζωπυρώθηκε η επανίδρυση του Προσκοπισμού στη Ρούμελη μέσα από το 2ο Συνέδριο Περιφέρειας Στ. Ελλάδας και Ευβοίας




Μια διαφορετική νότα έδωσε στη Λιβαδειά η διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου της Περιφέρειας Προσκόπων Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, το οποίο διοργανώθηκε πρόσφατα για τα ενήλικα στελέχη της στο Συνεδριακό κέντρου του Δήμου Λεβαδεών «Χρήστος Παλαιολόγος» στην Κρύα και συμμετείχαν βαθμοφοροι από Εύβοια, Φθιώτιδα και Φωκίδα.








Τα θέματα του Συνεδρίου ήταν αφενός η συζήτηση για το ετήσιο Πρόγραμμα της Περιφέρειας και αφετέρου η συζήτηση επί του προσχεδίου του Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΣΕΠ για τα επόμενα έτη.
Τον Δήμο Λεβαδεων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος Σ. Καρβούνης ο οποίος απηύθυνε προς τους Συμμετέχοντες ενα σύντομο χαιρετισμό σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας Προσκόπων για επανίδρυση του Προσκοπισμού της Βοιωτίας και ειδικότερα της Λιβαδειάς.
Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν και έξι πρώηνπΠροσκοποι της Λιβαδειάς καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.  Ιωάννης Ταγκαλεγκας ο οποίος δήλωσε «ως παλιός προσκοπος κι αυτός ότι θα συμμετάσχει στη προσπάθεια επανίδρυσης¨.
Ο Περιφερειακός Έφορος κ. Δημήτρης Καψουλης δήλωσε ότι «η επανίδρυση του Προσκοπισμου στη Λιβαδειά αποτελεί και στρατηγικό στόχο για την επόμενη τριετία λόγω και της ιστορίας αλλά και της κομβικής θέσης του Δήμου αφού εκτός των άλλων γεωγραφικά αποτελεί και κέντρο της Ρούμελης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: