Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μανώλης Μπαλτάς και Γιώργος Ανδρέου: Δύο πρόσωπα που εισέπραξαν το «ευχαριστώ» του Περιφερειάρχη

Στον απόηχο των εξαιρετικών εντυπώσεων που απέσπασε η μεγαλειώδης εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Τανάγρας, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το ORCHOMENOS PRESS, αναδεικνύει δύο ακόμη πρόσωπα που έχουν μείνει στα… μετόπισθεν, εξ` αιτίας της εξαιρετικά νευραλγικής τους συνδρομής σ` αυτό που σχεδιάστηκε, διαβουλεύτηκε και εν τέλει ανακοινώθηκε τη περασμένη Τρίτη στο πανελλήνιο ως … λύση για ένα «καθαρό Ασωπό».

Πρόκειται για δύο στελέχη, από εκείνα που οι αιρετοί επιλέγουν για να παράξουν έργο μέσα από τη γνώση και την εμπειρία τους, αφού και στις δύο περιπτώσεις, τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι στο απόγειό τους: Δύο πρόσωπα που εισέπραξαν το «ευχαριστώ» του Περιφερειάρχη σε κάθε δημόσια αναφορά του, σ` αυτό που σχεδιάστηκε στο Δήμο Τανάγρας  και φέρει την αυτοδιοικητικού υπογραφή.


Μανώλης Μπαλτάς: «Το μυαλό»


Πολιτική βούληση, αυτοδιοικητική αποφασιστικότητα, επιχειρηματική συνέναιση και… γνώση! Χωρίς το τελευταίο συστατικό, η συνταγή της επιτυχίας θα χαλούσε 100%. Γι` αυτό και η επιλογή του κ. Μανώλη Μπαλτά, Διευθύνοντα Συμβούλου της Redeplan (ενός αληθινού στελέχους – μηχανικού που «έφαγε τη ζωή» του για να μελετά, να προτείνει και να υλοποιεί επιχειρηματικά πάρκα στην Ελλάδα) ήταν η μοναδική που θα μπορούσε να συμβουλεύσει σωστά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με τις γνώσεις του, την εμπειρία του θα τους οδηγούσε στην κατάλληλη στρατηγική επιλογή για να λυθούν τα ζητήματα του Ασωπού μέσα από χρηματοδοτήσεις του κράτους και της περιφέρειας.  Είναι πράγματι «το μυαλό» αυτής της πολύμηνης δουλειάς, ο άνθρωπος που «ξέρει τι λέει» γι` αυτό το κορυφαίο, εθνικό θέμα, που ξέρει πως εν τέλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παραδώσει στις επόμενες γενιές «έναν καθαρό Ασωπό». Η ικανοποίηση του την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Σχηματάρι, για τους παρικούντες την Ιερουσαλήμ, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και τα συγχαρητήρια των εμπλεκόμενων φορέων στο πρόσωπό του, δεδομένα πέρα για πέρα. Ο ίδιος, κάθισε αθόρυβος ανάμεσα στους προσκεκλημένους, δεν έκανε δηλώσεις, δεν επιδιώκει την δημοσιότητα. Δουλεύει αθόρυβα, εδώ και πολλά πολλά χρόνια, ακολουθεί τους στόχους τους και ελπίζει σ` ένα πραγματικά «καθαρό Ασωπό».

Γιώργος Ανδρέου: «Η ασπίδα»


Νομικός και τεχνοκράτης! Βοιωτός και γνώριμος του Περιφερειάρχη από παλιά. Αλλά φτάνουν αυτά για να αναδείξουν τον κ. Γιώργο Ανδρέου ανάμεσα στην ηγετική ομάδα που δούλεψε για την περίπτωση της πρότασης εξυγίανσης του Ασωπού και της ομπρέλας που θα περικλύσει πλέον όλη την επιχειρηματικότητα της περιοχής, μέσα από στο σχεδιασμένο Επιχειρηματικά Πάρκο Οινοφύτων Σχηματαρίου; Ασφαλώς και όχι, αφού ο Αραχωβίτης νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Ανδρέου αγωνίζεται χρόνια στο νομικό στίβο, έχει μια μεγάλη εμπειρία και μέσα από τις νομικές του γνώσεις, σε συνδυασμό με την προσωπική του διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατάφερε να είναι «η ασπίδα» όλης αυτής της δουλειάς που προηγήθηκε των ανακοινώσεων στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερωνύμου, του Βοιωτού ποιμενάρχη κκ. Γεωργίου, πλήθος προσωπικοτήτων, κ.α., γι` αυτά που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και δη η Π.Ε.Βοιωτίας με την υπογραφή του κ. Κώστα Μπακογιάννη, θα αφήσει ως έργο σ` αυτή την πολύπαθη περιοχή.

Αυτά, για την ιστορία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: