Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Έως τον Νοέμβριο οι αποφάσεις για 138.000 εκκρεμείς συντάξεις

Έως τον Νοέμβριο θα έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις για 138.000 συντάξεις που εκκρεμούν, ενώ του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα στα εφάπαξ, όπως ανέφεραν ο διοικητής του ΕΦΚΑ και ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, κατά την ενημέρωση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.
Ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθ. Μπακαλέξης δήλωσε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να απονέμονται οι εκκρεμείς συντάξεις με ρυθμό 20.000 κάθε μήνα με στόχο έως τον Νοέμβριο να εκκρεμούν περίπου 60.000 με 70.000 (οι νέες αιτήσεις) οι οποίες και θα ικανοποιούνται εντός τριών μηνών.
Επίσης, ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Αν. Καποτάς, επισήμανε ότι του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα μιλάμε για καμία εκκρεμότητα στις αιτήσεις εφάπαξ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή, σε εκκρεμότητα βρίσκονται 264.921 αιτήσεις για κύρια και επικουρική σύνταξη και 62.652 αιτήσεις για εφάπαξ. Από αυτές, οι 138.899 αφορούν σε κύριες συντάξεις. Οι 60.957 αιτήσεις κατατέθηκαν πριν την έναρξη του νόμου Κατρούγκαλου (31.5) και οι 77.942 μετά την έναρξη του νόμου. Επίσης, σε εκκρεμότητα βρίσκονται 62.652 αιτήσεις εφάπαξ και 126.022 αιτήσεις για απονομή επικουρικής σύνταξης.
Τ. Πετρόπουλος: Αύξηση κατά 48 ευρώ έλαβαν οι κατώτατες συντάξεις
Αύξηση κατά 48 ευρώ έλαβαν οι κατώτατες συντάξεις, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, σημειώνοντας ότι από 1ης Ιανουαρίου 2023 θα υπάρξει αύξηση σε όλες τις συντάξεις.
Κατά την ενημέρωση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, ο αρμόδιος υφυπουργός απέδωσε τις όποιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, στα μητρώα των φορέων που συγχωνεύτηκαν στον ΕΦΚΑ.
Βέλη Γ. Βρούτση κατά της ηγεσίας του υπ. Εργασίας
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα, «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο». Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε πως θα «γονατίσουν» όσοι πάρουν τα εκκαθαριστικά το 2019, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι δεν συνέχισε το έργο του «'Ατλαντα» (ηλεκτρονική καταγραφή των ένσημων των εργαζόμενων) και κατήργησε το σύστημα «Ήλιος» (καταγραφή συνταξιοδοτικών παροχών και καταγραφή των συντάξεων).
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr