Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

«Il Trovatore» του Giuseppe Verdi στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας» από τη Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς Έρκυνα

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας στη Λιβαδειά πρόκειται να καλωσορίσει τη δημοφιλέστατη όπερα «Il Trovatore» του Giuseppe Verdi,την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ.
Στο αρχετυπικό μελόδραμα του Ρομαντισμού, τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από μουσική μελωδική και ορμητική, άριες και ντουέτα γεμάτα πάθος, όπως επίσης διάσημα χορωδιακά, που δίκαια έχουν χαρίσει στην όπερα αυτή την αθανασία.
«Στον Τροβατόρε, όλα διαδραματίζονται ανάμεσα στη φωτιά και στο φεγγαρόφωτο, ανάμεσα στη φλόγα του πάθους που καίει στα σωθικά και των τεσσάρων βασικών χαρακτήρων και στο ψυχρό φως του φεγγαριού, που φωτίζει ακραίες καταστάσεις.
Η υπόθεση, γεμάτη απρόσμενες ανατροπές, περιλαμβάνει δύο αδέλφια, τα οποία δεν γνωρίζουν τη συγγένειά τους και εμφανίζονται ερωτευμένα με την ίδια γυναίκα. Πρόσωπο κλειδί είναι μία Τσιγγάνα, που έριξε στη φωτιά ένα παιδί προκειμένου να εκδικηθεί για τον άδικο θάνατο της μητέρας της: από λάθος ήταν το δικό της
            Για τη Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς Έρκυνα δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει χορωδιακά σε έργα μνημειώδη για την ιστορία της μουσικής, μετά την όπερα «La Traviata»  του G. Verdi  το Σεπτέμβριο του 2012, αλλά και το μπαλέτο «Ζορμπάς» του Μ.Θεοδωράκη τον Ιούνιο του 2010. Και αυτή τη φορά συμπράττει  με την Συμφωνική Ορχήστρα Vrazza της Βουλγαρίας και τους  κορυφαίους σολίστ από τη Σκάλα του Μιλάνου : Κατερίνα Κώτσου, Christina Knorren, Ivan Defabiani,Lorenzo Battagion,Francesco Allero DArdegna, Sofia Kola, Vitaly Kovalchuk. Συμμετέχουν επίσης χορωδιακά το Χορωδιακό Μουσικό Εργαστήρι Αντίκυρας και οι χορωδίες Ιτέας και Αράχωβας.
 To έργο σκηνοθετεί ο Francesco Allero DArdegna  και διευθύνει ο μαέστρος Todor Kabakchief.
Παραγωγή-Διοργάνωση : Μουσικό Χορωδιακό Εργαστήρι Αντίκυρας-Δήμος Λεβαδέων-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος-Π.Ε. Βοιωτίας.
Εισιτήρια (10 €) διατίθονται στο  κατάστημα «Πολύτροπο» (Μπουφίδου 16 Λιβαδειά, τηλ. 2261021090), και  από τα μέλη της  Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς Έρκυνα  και των άλλων χορωδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: