Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

«Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά.»: H Π.Ε. Βοιωτίας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη -

Με πρωτοβουλία του νοσοκομείου Λιβαδειάς και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων εθελοντική αιμοδοσία με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και τη συμμετοχή συλλόγων, φορέων και εθελοντών της περιοχής.

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο εθελοντής αιμοδότης και η αλληλεγγύη επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή, λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει. 
Φέτος το  κεντρικό μήνυμα του εορτασμού ήταν «Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά.», μήνυμα που προβάλλει την ανάγκη για αίμα όχι μόνο σε περίοδο κρίσης αλλά συστηματικά.
«Όπως όλοι γνωρίζουν το αίμα σώζει ζωές και στην Ελλάδα της κρίσης, της πολύπλευρης κρίσης, ο εθελοντισμός είναι μια ύψιστη αξία, διότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη την βοήθεια των συνανθρώπων τους», τόνισε σχετικά η αιματολόγος Αργυρώ Γερασίμου.



«Τιμούμε τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη αναδεικνύοντας τον αλτρουισμό του προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του. Κάθε σταγόνα αίμα είναι πολύτιμη και σώζει ζωές», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και συνεχάρη τους διοργανωτές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΠΣΕ Δημήτρης Αργύρης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μια σημαντική μέρα η ημέρα του εθελοντή αιμοδότη. Από το θεωρητικό σκέλος περνάμε στην πράξη με μία εξαιρετική πρωτοβουλία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και με ενέργειες της κ. Παπαθωμά που συμβάλλει ενεργά με τον τρόπο της στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και γενικότερα του εθελοντισμού. Ενεργοποιούμαστε καθημερινά και καθημερινά προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η Περιφέρεια Στερεάς με πρωτεργάτη τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη σ’ αυτό το θεσμό είναι πρωτοπόρα και συνεχίζει με δυναμικές δράσεις».
Το παρών έδωσε και το παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας με την Πρόεδρό του Στέλλα Ταπανλή να δηλώνει: «είμαστε και εμείς ένα κομμάτι αυτής της εθελοντικής αιμοδοσίας, έχουμε τράπεζα αίματος που λέγεται «Ζωή» και βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς . Προσφέρουμε αίμα χωρίς ανταλλάγματα και η τράπεζα μας λόγω των αναγκών αποδυναμώνεται και χρειάζεται ενίσχυση. Φέτος στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν και οι levadistas, η εθελοντική ομάδα, με τα νέα παιδιά που δεν δημιούργησαν τη δική τους τράπεζα αίματος αλλά προσφέρουν αίμα στην τράπεζα της του παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν αφού το αίμα που χαρίζει ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: