Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αφιέρωμα στο Λόφο του Ισμηνίου Απόλλωνος στη Θήβα από την ΕΦΑ Βοιωτίας

Η Προϊσταμένητης ΕΦΑ Βοιωτίας Δρ. Αλεξάνδρα Χαραμή
Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στον Λόφο του Ισμηνίου Απόλλωνος , ενός από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαίας Θήβας, πραγματοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των ανασκαφών αυτού, που έγιναν υπό τη Διεύθυνση της Προϊσταμένης της ΕΦΑ Βοιωτίας Δρ. Αλεξάνδρας Χαραμή σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών της Αθήνας και τους συνδιευθυντές Stephanie Larson και Kevin Daly.

Το Σάββατο 24/6 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο από την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας Δρ. Αλεξάνδρα Χαραμή, την οποία υποστήριξαν μέλη της ομάδας “Thiva Old Photografy” και την Κυριακή 25/6 έγινε η παρουσίαση των ανασκαφών στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στα Ελληνικά από την καθηγήτρια  Stephanie Larson.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Μεξικό κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συλλόγων και φορέων της περιοχής .                                  


Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε το γεγονός ότι η πανάρχαια Θηβαϊκή  γη ακόμα “κυοφορεί” και εσωκλείει σπουδαίες αρχαιότητες, που καταμαρτυρούν το ένδοξο και ιστορικό παρελθόν της πόλης  και αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου, μέσα από σημαντικά έργα υποδομών, με σκοπό να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην υπεραξία που  δίνει στην πόλη το  Αρχαιολογικό  Μουσείο Θηβών. Συνεχάρη δε θερμά την κα Χαραμή για το σημαντικό έργο που επιτελεί στην ΕΦΑ Βοιωτίας καθώς και τους καθηγητές που συνεργάστηκαν στην ανασκαφή για το ερευνητικό τους έργο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: