Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Αγωνίσου για ζωή ελεύθερη από εξαρτήσεις


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 2017

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
 ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ                                                                     ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
Αγωνίσου για ζωή ελεύθερη από εξαρτήσεις, ενάντια σε αυτούς που σου πλασάρουν σαν ελευθερία τον έλεγχο της συνείδησής σου.
Η εξάρτηση από ουσίες είναι κοινωνικό φαινόμενο και η αντιμετώπισή του δεν είναι υπόθεση μόνο των ειδικών, μας αφορά όλους.
Είναι κοινωνικές οι αιτίες του, είναι κοινωνικές οι επιπτώσεις του και αντανακλώνται σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.
Στις σημερινές συνθήκες που όλοι μας ασφυκτιούμε από τον τρόπο ζωής που μας επιβάλλεται, βλέπουμε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και το μέλλον μας «μαύρα» από την κρίση του κοινωνικοοικονομικού συστήματος. Σ΄ αυτές  τις συνθήκες η νέα γενιά  διαπαιδαγωγείται να μην σκέφτεται, να μην αγωνίζεται, να μην αντιδρά, να μην αναζητά λύσεις.
Νέε και νέα,
Πάρε τη ζωή στα χέρια σου, διάβασε πίσω από τις λέξεις, μη συμβιβάζεσαι με ό,τι σου «πλασάρουν» σαν επιλογή. Επιλογή δεν είναι η «φυγή» από την πραγματικότητα, αλλά η οργανωμένη συλλογική δράση. Επιλογή δεν είναι το «μικρότερο κακό», αλλά να ανοίγεις δρόμους για τη ζωή που δικαιούσαι.
Από τη μια σου στερούν τη δουλειά – τον μισθό – τη μόρφωση – τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και από την άλλη ετοιμάζονται να σου προσφέρουν «μαλακά ναρκωτικά» και «κρατικούς χώρους να κάνεις ελεύθερα χρήση».
Σκέψου: χωράει σ’ αυτό που σου προσφέρουν η ζωή σου; Ποιος έχει όφελος και θέλει αυτό να είναι το μέλλον σου; Γιατί σε θέλουν «ναρκωμένο»; Τα ναρκωτικά είναι αυτό που λέει η ίδια η λέξη. Ναρκωμένο μυαλό, ναρκωμένη σκέψη, ναρκωμένη δράση.
Σε θέλουν «φτιαγμένο» στα μέτρα τους. Σε θέλουν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής και δράσης. Μην ανέχεσαι άλλο να βλέπεις τους συμμαθητές σου να πειραματίζονται με τα ναρκωτικά, τους φίλους σου να «λιώνουν» στην ατομική φυγή της εξάρτησης. Με τη δράση σου πρόταξε τα δικά σου «αντίμετρα». Οργάνωσε τη δράση σου, «χτύπα» τον σωστό στόχο, τιμώρησε αυτούς που σε θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι.
Μέσα από τους φορείς του λαϊκού και εργατικού κινήματος διεκδίκησε: ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ – ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ. Διεκδίκησε την ίδια σου τη ζωή. Πάλεψε για μόνιμη και σταθερή εργασία, για μισθό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σου, για δημόσια καθολική δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους, για δημόσια και δωρεάν μόρφωση, για υποδομές μαζικού λαϊκού αθλητισμού και πολιτισμού.
Βάλε στις διεκδικήσεις σου την πάλη για Ενιαίο Φορέα Αντιναρκωτικής Πολιτικής με Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα που θα καλύπτει τις ανάγκες για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε Πρόληψη – Θεραπεία – Κοινωνική Επανένταξη – Έρευνα.
Συμπορεύσου με το Ε.ΣΥ.Ν. που εδώ και 3 δεκαετίες πρωτοστατεί στη συσπείρωση δυνάμεων στην πάλη ενάντια στις αιτίες που γεννούν και ενισχύουν τη διάδοση των ναρκωτικών. Μαζικοποίησε το Ε.ΣΥ.Ν. και πες:
     Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Όχι στον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά» γιατί δεν υπάρχουν σκληρές και μαλακές αιτίες που σε στρέφουν στη χρήση. Δεν υπάρχει «σκληρή και μαλακή» εξάρτηση.
     Όχι στην αλλαγή της κάνναβης από τον πίνακα των ναρκωτικών. Η «ιατρική κάνναβη» είναι το τυράκι, ο προπομπός για να νομιμοποιηθεί η χρήση των ναρκωτικών. Από την ιατρική έρευνα προκύπτει, ότι η κάνναβη δεν είναι το φάρμακο επιλογής για καμία ασθένεια.
     Παντού όπου νομιμοποιήθηκε, αυξήθηκε η χρήση και η εξάρτηση από όλα τα ναρκωτικά. Η διαθεσιμότητα μια ουσίας αυξάνει και τη χρήση της.
     Όχι στην ίδρυση «χώρων υγιούς χρήσης». Η χρήση ναρκωτικών ουσιών ποτέ δεν μπορεί να είναι υγιής. Είναι πρώτα απ’ όλα ακραία μορφή αλλοτρίωσης που το άτομο χάνει την ίδια του την υπόσταση ως κοινωνικό ον. Η λύση δεν είναι «η μείωση της βλάβης» αλλά «η μείωση της ζήτησης».
     Συστηματικό δίκτυο προγραμμάτων πρόληψης σε όλους τους χώρους που ζει και μορφώνεται η νεολαία (σχολείο, πανεπιστήμιο, στρατόπεδο, χώροι άθλησης και διασκέδασης). Κάθε προσπάθεια για αλλαγή της κάνναβης στον πίνακα των ναρκωτικών και για ίδρυση «χώρων υγιούς χρήσης» ναρκοθετεί πρώτα απ’ όλα την Πρόληψη.
     Προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους. Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα «υποκατάστατα της ηρωίνης», στο δρόμο, στη φυλακή, σε «χώρους γκέτο» που θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί. 
     Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη – Θεραπεία – Έρευνα για τα ναρκωτικά.

Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ
Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών

Ιούνιος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: