Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού - Τι ισχύει από φέτος και για όσους δικαιούνται κοινωνικά βοηθήματα!!!

Την ώρα που οι εγγραφές στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σ` όλη τη χώρα είναι σε εξέλιξη, το ORCHOMENOS PRESS υπενθυμίζει μια σημαντική διευκρίνιση για τους δικαιούχους των κοινωνικών βοηθημάτων, αφού σύμφωνα με το ΦΕΚ 128 τ. Β 24-1-2017* (το οποίο αναφέρεται στο Κοινωνικό Εισόδημα) ,  η καταβολή του εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης αναστέλλεται στην περίπτωση που τα ανήλικα μέλη του νοικοκυριού δεν φοιτούν ή έχουν διακόψει την φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και στην περίπτωση που τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού μέχρι 45 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και δεν εγγράφονται στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου τους.

Και στις δύο περιπτώσεις το επίδομα επανακαταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την εγγραφή τους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας μετά την υποβολή νέας αίτησης .  Αντιλαμβάνεται κανείς πως η σημαντική αυτή εξέλιξη που θεσπίστηκε φέτος έρχεται να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο σ` ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του αναλφάβητου πληθυσμού, από το οποίο ασφαλώς δεν εξαιρείται και η περιοχή μας.

Οι εγγραφές στο ΣΔΕ Ορχομενού γίνονται καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στην έδρα του σχολείου, Μινύου 3 (Πέτρινα) και στο τμήμα της Θήβας αντίστοιχα. 




* ΦΕΚ 128 τ. Β 24-1-2017 το οποίο αναφέρεται στο Κοινωνικό Εισόδημα : Στις υποχρεώσεις των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ισχύει: Οι ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται να εγγραφούν στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου τους ή στα παραρτήματα αυτών.   Γίνεται αναστολή καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης όταν σε περίπτωση που τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού, έως 45 ετών, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δεν εγγράφονται στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου τους ή στα παραρτήματα αυτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: