Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Παράταση στις δημοσιεύσεις φέρνουν οι ουρές στο ΓΕΜΗ

Μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και τους ισολογισμούς.

 Ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, ώθησε τον επιχειρηματικό κόσμο να καταχωρήσει όπως-όπως, τις οικονομικές του καταστάσεις στο ΓΕΜΗ, ενώ γνώριζε πως το όλο σύστημα δεν επρόκειτο να λειτουργήσει ομαλά, διότι δεν υπήρξε η ανάλογη προετοιμασία σε ζητήματα υποδομών και μηχανογράφησης.

Χθες, πλέον, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναγκάσθηκε να ζητήσει την παράταση των προθεσμιών για την καταχώρηση των ισολογισμών, των αποτελεσμάτων χρήσεως, του πίνακα διάθεσης αποτελεσμάτων και της έκθεσης ελέγχου, στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Οι ουρές που σχηματίζονται στα επιμελητήρια είναι τεράστιες και τα πάντα μπλοκάρουν. Ηδη, το ΕΒΕΑ είχε ανακοινώσει εδώ και τρεις ημέρες τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιχειρήσεων-μελών του.  Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/finance/story/662402

Δεν υπάρχουν σχόλια: