Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

«Να μην ασχολείται με απόδοση «τέτοιων» τιμών στο πρόσωπο του ΛΟΥΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ» καλεί την Δημοτική Αρχή η οικογένειά του αείμνηστου Δημάρχου Ορχομενού και Επιτίμου Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας – «Δεν τις είχε ανάγκη εν ζωή, δεν τις έχει και μετά θάνατο» αναφέρουν σε επιστολή τους η σύζυγος και ο γιος του !

 


Σε αντίθεση με την ομόφωνη βούληση της Τοπικής Κοινότητας Ορχομενού που λήφθηκε στις 11- 07 -2021 και υπογράφεται από τον Πρόεδρο Γιάννη Ζουρνή και τα μέλη κκ. Θεόδωρο Απογένη, Γεώργιο Βούτσα, Λουκά Καλαμπόκα, Γιώργο Κουβάρα, Παναγιώτη Ντάνο και Σπύρο Τσάκο (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A93%CE%A6%CE%9C%CE%A9%CE%9E6-%CE%9F1%CE%9B), το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού, εν τέλει, «τιμά» τον αείμνηστο Δήμαρχο Ορχομενού και Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκά Υπερήφανο, σύμφωνα με μια νέα εισήγηση της Δημάρχου Ορχομενού κας Βούλας Καράλη.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A17%CE%9A%CE%97%CE%A9%CE%9E6-%CE%9A%CE%A9%CE%A3?inline=true ) το ΔΣ αποφάσισε να  ονοματοδοτηθεί όχι το συγκρότημα των πέτρινων κτηρίων αλλά το κτήριο του συγκροτήματος που στεγάζεται το «Κέντρο Κοινότητας», όχι, δηλαδή, σύμφωνα με την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Ορχομενού (https://orchomenos-press.blogspot.com/2022/08/blog-post_22.html ).  



Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα , η  οικογένεια του αείμνηστου Λουκά Υπερήφανου με επιστολή της ζητά από την σημερινή Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης που τελικά έλαβε το ΔΣ μετά την εισήγησης της κας Καράλη.

Στην εν λόγω επιστολή τους προς τον Δήμο Ορχομενού, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η απόφαση του ΔΣ που εισηγήθηκε η κα Καράλη «προσβάλει την μνήμη του Δημάρχου Ορχομενού και επίτιμου Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκά Υπερήφανου και περιπλέκει, ως μη όφειλε, το όνομά του σε παραταξιακές ωφελιμιστικές εμπάθειες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες», όπως αναφέρουν και τονίζουν ότι «εμείς η οικογένειά του, μετά από περίσκεψη και με αισθήματα θλίψης και οίκτου για τους εμπνευστές της, έχοντας μοναδικό σκοπό την περιφρούρηση της μνήμης του, αποφασίσαμε και απαγορεύουμε την χρήση του ονόματος του συζύγου και πατρός μας ‘’ΛΟΥΚΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ’’», καλώντας ταυτόχρονα το Δημοτικό μας Συμβούλιο «να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή και να πάψει να ασχολείται με απόδοση «τέτοιων» τιμών στο ΛΟΥΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ. Δεν τις είχε ανάγκη εν ζωή, δεν τις έχει και μετά θάνατο».

Ακολουθεί όλο το κείμενο τ της δήλωσης της κας Ευγενίας χήρας Λουκά Υπερήφανου και κ. Ιωάννη Υπερήφανου του Λουκά, προς τον Δήμο Ορχομενού.





Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Ορχομενού είχε ζήσει «ιστορικές στιγμές»  στις 9 Ιουνίου 2007, κατά την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, Υπουργών της Κυβέρνησης, Βουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Νομαρχών και Αντινομαρχών, Δημάρχων, Νομαρχιακών Δημοτικών Συμβούλων, Εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών και, ασφαλώς, εκατοντάδων πολιτών του Καποδιστριακού – τότε - Δήμου Ορχομενού με αφορμή την τελετή των εγκαινίων των πέτρινων κτηρίων που υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του αείμνηστου Δημάρχου Ορχομενού και επιτίμου Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανου.  






Δεν υπάρχουν σχόλια: