Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023 - 5 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2023

 


🎭🎶💃 Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Κλιματική Αλλαγή
📆 5 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2023❗️
➡️ 70 παραγωγές
➡️ 140 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους, χορού, εικαστικών/περφόρμανς, μουσικού θεάτρου
➡️ 70 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία
➡️ 12 περιφέρειες
Παρουσιάστηκε σήμερα από την #ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή Γιώργο Κουμεντάκη, το πρόγραμμα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».
Παρόντες στην παρουσίαση ήταν, επίσης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας - Christos Dimas και η Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη / Eleni Doundoulaki .
💬 Γιώργος Κουμεντάκης: "(...) Η φετινή διοργάνωση του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» έχει κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη. Πάνω σε αυτόν τον προβληματισμό οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση δημιουργούν νέα έργα, καταθέτοντας αναγνώσεις που δεν περιορίζονται στην αναπαραγωγή δυστοπικών προβλέψεων, αλλά θέτουν ερωτήματα για μια σφαιρική θεώρηση του φαινομένου. (...)
το «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» έχει σαν βασικό στόχο να στηρίζει τους ανθρώπους της τέχνης και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Στις φετινές εκδηλώσεις πάνω από 2.500 άτομα απασχολούνται στο πρόγραμμα του θεσμού – πρόκειται για καλλιτέχνες, τεχνικό και υποστηρικτικό προσωπικό (...)".
💬 Λίνα Μενδώνη: "(...) Επιλέξαμε την κλιματική κρίση, μια θεματική η οποία είναι διαρκώς επίκαιρη. Ήδη αντιμετωπίζουμε, ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται και από τη δουλειά που κάνει, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής την οποία είναι ορθότερο να τη λέμε κλιματική κρίση. (...)
Σήμερα που μιλάμε, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία μας δεν κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή. Οφείλουμε, όμως, να προλάβουμε τις επιπτώσεις. Η πρόληψη είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. (...)
τα θέματα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά είναι μία προτεραιότητα για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είναι μια προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019. (...)
Περισσότερα 🔗 https://t.ly/ZZ_i
🎫 Για προκρατήσεις: https://t.ly/X3nd

Δεν υπάρχουν σχόλια: