Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Πλήθος κόσμου στο 2ο Φεστιβάλ Οίνου Θήβας – Οινογνωσία 2023 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.





  Την Παρασκευή 23 Ιουνίου διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το πολυαναμενόμενο 2ο Φεστιβάλ Οίνου Θήβας – Οινογνωσία 2023 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

  Πλήθος κόσμου συνέρρεε συνεχώς για να γευτεί τα υπέροχα τοπικά προϊόντα οίνου και να γνωρίσει τα μυστικά συνδυασμού των κρασιών με διάφορες ποικιλίες  τυριών, στο πλαίσιο ενός πολύ ενδιαφέροντος workshop που εγκιβωτίστηκε στην εκδήλωση.

  Ο εμβληματικός χώρος του Μουσείου προσέδωσε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας αναδεικνύοντας άρρητα το φαντασιακό της διονυσιακής λατρείας μέσα στον σύγχρονο τρόπο ζωής κάτω από τους ήχους του σαξόφωνου και της τρομπέτας.

  Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει το στίγμα της παρουσίας των επισήμων του πολιτικού στερεώματος της Θήβας και της Βοιωτίας, παρά το γεγονός ότι μας χώριζαν λίγες μόνο ώρες από τις εθνικές εκλογές.

  Μια ξεχωριστή βραδιά,  ένα μοναδικό και πρωτότυπο Φεστιβάλ, την βασική διοργάνωση του οποίου στήριξε και επιτέλεσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Αλιάρτου , Τανάγρας και με το Επιμελητήριο  Βοιωτίας, με χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και το STAR Κεντρικής Ελλάδας, έχει ήδη αγκαλιαστεί θερμά από το βοιωτικό κοινό και όχι μόνο.

  Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κος Γιώργος Αναστασίου στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το Φεστιβάλ, ευχαρίστησε θερμά διοργανωτές και συμμετέχοντες και σημείωσε ότι  αυτή γιορτή έχει ήδη αρχίσει να θεμελιώνεται στη συνείδηση του κόσμου και ο ίδιος δεσμεύτηκε να αποτελέσει θεσμό για την πόλη της Θήβας.

  Εν αναμονή λοιπόν, του επόμενου Φεστιβάλ Οινογνωσίας που τόσο αγαπήθηκε!

  Έως τότε να είμαστε όλοι καλά! – Καλό καλοκαίρι με γεύσεις και αρώματα βοιωτικά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: