Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα NEA KAΠ 2023-2027 “Προκλήσεις, Ευκαιρίες & Προβληματισμοί” διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού - Παρούσα η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Γιώτα Πούλου


 Στην ενημερωτική Ημερίδα με θέμα NEA KAΠ 2023-2027 “Προκλήσεις, Ευκαιρίες & Προβληματισμοί” που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού σε συνεργασία με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), συμμετείχε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου.



Οι εισηγητές της ημερίδας Χαράλαμπος Κασίμης, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ, ο Μόσχος Κορασίδης, Γενικός διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και Πρώην Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ και ο Δημήτρης Ντογκούλης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕ Κεντρικής Ελλάδας και Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων αναφέρθηκαν αναλυτικά στη ΝΕΑ ΚΑΠ 2023-2027.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί αγρότες που έθεσαν σοβαρά ερωτήματα καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία διαβούλευσης στην προετοιμασία της εθνικής πρότασης αλλά και την άγνοιά τους για τις αποφάσεις-προβλέψεις της Νέας ΚΑΠ.

Η κ. Πούλου απηύθυνε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους εισηγητές για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με τις επιπτώσεις και προβλέψεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ 2023-2027) η οποία “πρέπει να συνδυαστεί με εθνικές πολιτικές για να απαντήσει στα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα επιβίωσης του πρωτογενούς τομέα”.

Η κ. Πούλου σε δήλωση της επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για:

“ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μείωση του κόστους παραγωγής με την κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, μικροπιστώσεις και πρόσβαση στο εξοικονομώ για αγροτικές επιχειρήσεις χωρίς μείωση της παραγωγικής γης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: