Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Επιστολή έστειλε η Βουλευτής Βοιωτίας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώτα Πούλου για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω προβλημάτων στα οδικά δίκτυα της Βοιωτίας!

 


Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας: Να καταβληθούν τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω προβλημάτων στα οδικά δίκτυα της Βοιωτίας!   

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Περιφερειάρχη,

η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει από χθες την πρώην Επαρχία Θηβών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα, δυσλειτουργίες εντοπίζονται στη βιομηχανική ζώνη της Θήβας, όπου η κυκλοφορία στο εσωτερικό οδικό δίκτυο προς Χαλκίδα και Ερυθρές δεν έχει αποκατασταθεί –με ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων της περιοχής–, αλλά και στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων-Σχηματαρίου, όπου αποφασίστηκε το κλείσιμο της Εθνικής Οδού κατά διαστήματα.  

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κατάσταση αυτή εμπόδισε χθες και σήμερα την απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων στις εργασίες τους, ενώ ορισμένες βιομηχανίες, όπως η «Μόρνος ΑΕ», διέκοψαν τη λειτουργία τους. Ωστόσο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εργοδότες απαιτούν τη χρήση ημερών κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους που αδυνατούν να προσέλθουν στην εργασία τους, λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο που δημιουργεί η κακοκαιρία, όπως συνέβη και πριν ένα χρόνο…

Τίθεται, επομένως, και πάλι το ερώτημα: Ποιος ευθύνεται; Μήπως οι εργαζόμενοι που εξαναγκάζονται σε υποχρεωτική κανονική άδεια ή χάνουν το ημερομίσθιό τους;

Όχι, βέβαια! Η αδυναμία προσέλευσης δεν είναι υπαιτιότητα των εργαζομένων, αλλά οφείλεται στην αβελτηρία του κρατικού μηχανισμού να μεριμνήσει για την ασφάλεια των μετακινήσεων, ή έστω να κηρύξει τις πληττόμενες περιοχές σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, ώστε να μην πληρώσουν και πάλι άδικα οι εργαζόμενοι το κόστος για τις χαμένες εργατοώρες…  

Σας καλούμε, κ. Υπουργέ  και κ. Περιφερειάρχη, να ενεργήσετε άμεσα ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας, αλλά και να κηρύξετε τις πληττόμενες περιοχές Θήβας και Τανάγρας σε γενική αργία την Δευτέρα και Τρίτη 6 & 7/02/2023, ώστε να μη στερηθούν οι εργαζόμενοι τα ημερομίσθιά τους.

Το αίτημα αυτό πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των ιδιωτικών επιχειρήσεων, καταστημάτων, βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων, αλλά και για τις δημόσιες υπηρεσίες του Νομού.

Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο της κακοκαιρίας!

 

Με εκτίμηση,

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: