Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

H ισότητα στα θεμέλια του σχεδίου της κοινωνίας


Της Άριας Αγάτσα  

Η ώριμη Πολιτική μοιάζει συχνά με την ώριμη Δημοσιογραφία. Κρατάει αποστάσεις από τα πράγματα, βλέπει με ένα ψύχραιμο φίλτρο την Κοινωνία, δεν υπαραπλουστεύει, ερευνά σε βάθος, πηγαίνει πίσω-μπρος στην Ιστορία για να εξηγήσει και να οδηγηθεί σε συμπεράσματα, δεν διακρίνει μόνο το μαύρο και το άσπρο.

Ως δημοσιογράφος επί 30 και πλέον χρόνια, ως αθλητικογράφος συνηθισμένη στις αδρές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των χωρών στις Ολυμπιάδες ή των ομάδων στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επί τρεις συνεχόμενες διετίες μέχρι σήμερα και παλαιότερα ως βουλευτής και αντινομάρχης, έχω γίνει «μάρτυρας» αντιπαραθέσεων σε εργασιακό, συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. 

Και έχω καταλήξει ότι πιο σοβαρό ακόμη ζήτημα και από τη στείρα κομματική αντιπαλότητα, από τη λογοκρισία, την προπαγάνδα, τα fakenews, τις κοκορομαχίες στη Βουλή είναι αυτή η μονόμπατη, η απλουστευτική, η διχαστική, ανώριμη αντιμετώπιση των πραγμάτων με ένα οπαδικό δόγμα, που απλώς αναπαράγει την κόντρα, φωτίζει έντονα τις διαχωριστικές γραμμές και τελικά οδηγεί σε αδιέξοδο.

Διαβάστε όλο το άρθρο 

https://www.iefimerida.gr/politiki/aria-agatsa-isotita-themelia-shedioy-koinonias?fbclid=IwAR3pC14fo2DwN8Sk5fDk_rqPNlBZzGtdBva6MT92bAn4T7ZYPrtrUOPZvAM

Δεν υπάρχουν σχόλια: