Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς - Τρίτη 24 Γενάρη 2023, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Λιβαδειάς


Συνάδελφοι, διανύουμε την δυσκολότερη χρονιά από όλες τις απόψεις όσον αφορά τα ζητήματα της επιβίωσης μας, του εισοδήματος μας, της δυνατότητας μας να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από την παραγωγή μας.

O τριπλασιασμός της τιμής του αγροτικού ρεύματος, του πετρελαίου που σταθερά είναι πάνω από 1,7 ευρώ, ο τριπλασιασμός στις τιμές των λιπασμάτων, των φαρμάκων, των σπόρων, των ζωοτροφών και των λοιπών αγροεφοδίων που αυξήθηκαν πάνω από 100% έως 300% δεν μπορεί να αφήσει κανένα αγρότη αδιάφορο.
Από την άλλη, έχουμε και την αβεβαιότητα με τις τιμές στα προϊόντα, αφού είμαστε οι μόνοι που δουλεύουμε και παράγουμε χωρίς να ξέρουμε τι θα εισπράξουμε, κάτι το οποίο σε μια περίοδο σαν την τωρινή που τα κόστη παραγωγής είναι ρευστά και εκτοξεύονται ανά πάσα στιγμή, το να μην υπάρχει καμιά εγγύηση για κατώτερες τιμές που να συνδέονται με το κόστος παραγωγής και να προστατεύουν το εισόδημα μας, μπορεί να μας οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή και εκτός παραγωγής μέσα σε μια μόλις χρονιά! Κάτι που συνέβη φέτος στους περισσότερους βαμβακοπαραγωγούς, οι οποίοι με τιμή 65-70 λεπτά ανά κιλό δεν καλύπτουν καν το φετινό κόστος παραγωγής!
Επίσης, οι καταστροφικές επιδρομές αρουραίων στις καλλιέργειες όλης της χώρας, όπως και στο σύνολο του κωπαϊδικού πεδίου, προκαλούν τεράστιες ζημιές σε εκτάσεις µε σιτηρά και τριφύλλι, και επιβάλλουν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς είναι ένας ακόμη σημαντικά επιβαρυντικός παράγοντας στη φετινή καλλιεργητική περίοδο.
Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να αντιδράσουμε οργανωμένα
για να διεκδικήσουμε λύσεις για τα πολύ σοβαρά προβλήματα μας.

Σας καλούμε σε σύσκεψη, στην Λιβαδειά στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου την Τρίτη 24 Γενάρη 2023, στις 7 μ.μ. με σκοπό να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού την κινητοποίηση με τρακτέρ.
Παλεύουμε για :
• Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
• Καμία αύξηση στις τιμές αγροτικού και οικιακού ρεύματος. Να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς οι λοιπές χρεώσεις, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα.
• Να δοθεί επιδότηση για να καλυφθεί το κόστος από τις τεράστιες αυξήσεις στα
αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
• Να σταματήσει το αίσχος με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, και να αποζημιωνόμαστε άμεσα
στο 100% των ζημιών από όλες τις φυσικές καταστροφές και ασθένειες.
• Να αναπληρωθεί άμεσα το χαμένο εισόδημα στον αγροτικό κόσμο, ιδιαίτερα τώρα που το κόστος παραγωγής είναι απρόβλεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: