Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Την "σιωπή" της πανδημίας έσπασε η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς στην αυγή του 2023 - Για τον εθελοντισμό ως έκφραση ανθρωπιάς και ψυχικής ανάτασης μίλησε η προσκεκλημένη τους κα Αλέκα Ζωγράφου

 



Ως αυθεντικές «μαμάδες» ξέρουν πάντοτε το «μυστικό της επιτυχίας»! 
Ως αυθεντικές εθελόντριες ξέρουν πάντοτε «να μοιράζονται»! 
Ως αυθεντικές Λειβαδίτισσες ξέρουν να είναι και άριστες οικοδέσποινες! 

Στην «εστία» τους, λοιπόν, και φέτος, ύστερα από δύο και πλέον χρόνια «σιωπής», η Πρόεδρος κα Χριστίνα Αγγέλου και τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς υποδέχθηκαν την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023, το νέο χρόνο και τους δεκάδες φίλους και υποστηρικτές της, στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. 







Η κατάμεστη αίθουσα Κορτέση γέμισε ξανά από δημόσια πρόσωπα, φίλες και φίλους αλλά και πολλούς εθελοντές που φέτος είχαν την δική τους ξεχωριστή τιμή, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κκ Γεώργιο να δίνει πρώτος τις ευχές του για τη νέα χρονιά! 






Στη συνέχεια, η Πρόεδρος κα Χριστίνα Αγγέλου, εμφανώς ικανοποιημένη από την μεγάλη προσέλευση αλλά κυρίως για την επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής μας,  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους , τους καλωσόρισε και μετέφερε τις ευχές, τις σκέψεις και τις προσδοκίες για το 2023 εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου… 

… «Τον άνθρωπο τιμούμε στην Εστία Μητέρας, τον άνθρωπο υπηρετούμε και τη νίκη του αξιώνουμε στο πρόσωπο κάθε νέας γυναίκας, κάθε μητέρας και κάθε γιαγιάς»… ενώ ξεχωριστή και ιδιαίτερη επίκαιρη η αναφορά της στην φιλανθρωπία, στην οποία στηρίζεται εν πολλοίς το οικοδόμημα της Εστίας, ιδιαίτερα τα πολύ δύσκολα χρόνια της πανδημίας. 

Ας ακούσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία της, από την οποία πολλά και σημαντικά που μας είπε η κα Αγγέλου... 



Την σκυτάλη από το μεστό καλωσόρισμα της κας Αγγέλου, πήρε στη συνέχεια η επίσημη προσκεκλημένη της βραδιάς, η Ορχομένια δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Αλέκα Ζωγράφου, η οποία  με λόγο μεστό και γλαφυρό, μίλησε  για τον εθελοντισμό ως έκφραση ανθρωπιάς και ψυχικής ανάτασης. 

Μια ομιλία, που κατά γενική ομολογία, «άγγιξε τις ψυχές και μας έδωσε κίνητρα για νέους στόχους», λόγος ταιριαστός  στην Εστία Μητέρας Λιβαδειάς και στην 63χρονη πορεία της.

 Το ORCHOMENOS PRESS εξασφάλισε ένα μέρος από τον εξαιρετικό λόγο της συντοπίτισσας μας κας Αλέκας Ζωγράφου, στο πλευρό της οποίας στάθηκαν με υπερηφάνεια και οι γονείς της, Χρήστος και  Σπυριδούλα, καθώς και πολλοί παιδικοί της φίλοι .... 











Στην καθιερωμένη αυτή γιορτή, το ΔΣ τιμά κάθε χρόνο με το σήμα φιλίας της ACWW, 

της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γυναικών Υπαίθρου, τις συνεργατριές τους!

Φέτος, την ξεχωριστή αυτή τιμή είχαν οι κκ. Τατιάνα Ρεντιφη, Αγγελική Ρουμπιε, 

Ιωάννα Παναγιωτίδου, Φιλιώ Σταμελου, Ελένη Ζαβου, Λουκία Θεοδώρου

 και Γεωργία Παλαιολόγου.

Ακόμη το ΔΣ, θέλοντας να τιμήσει συμβολικά τον εθελοντισμό, τίμησε στην συνέχεια για την πολυετή προσφορά της την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΔΙΑΣΩΣΗΣ,  εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό όλων των συμπολιτών της Λιβαδειάς, στο έργο τους.

Εκ μέρους τους, ο  Πρόεδρος κ. Τάσος Παλαμίδας είπε... 





Η εκδήλωση έκλεισε μελωδικά, με τη Γεωργία Παλαιολόγου και τον Φρίξο Καλούδη

 με τραγούδια αγαπημένα.... 




Το φλουρί κέρδισε η κα Κατερίνα Δημοκα.    

Και του χρόνου - Καλή χρονιά !!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: