Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στη Λιβαδειά ο 7ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «ΛΕΒΑΔΟΣ»

 


Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος - Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αλέξανδρος Μητάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Αποστόλου, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του ΑΚΟΛ κ. Χρήστος Πολατσίδης και η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς κ. Αγγελική Μπίνιου, σχετικά με την πραγματοποίηση του 7ου Αγώνα Ορεινού Δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στη Λιβαδειά.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Μητάς αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των αθλητικών εκδηλώσεων πανελλαδικής εμβέλειας όπως είναι ο «ΛΕΒΑΔΟΣ» για την ανάπτυξη του τόπου που επιφέρει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη και ταυτόχρονα ενεργοποιεί τους πολίτες. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους χορηγούς και κυρίως τους εθελοντές που στηρίζουν τον αγώνα,  ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα συνεχίσει να κινείται σύμφωνα με τη δέσμευση του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα στηρίζοντας κάθε αθλητικό γεγονός στο πλαίσιο και της αυξημένης χρηματοδότησης που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2023.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων κ. Ιωάννης Αποστόλου σημειώνοντας ότι η διεξαγωγή του αγώνα αποτελεί κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την πόλη της Λιβαδειάς, ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη προς τον ΑΚΟΛ για τη διοργάνωση του αγώνα, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση δημιουργεί θετικά πρότυπα στη νεολαία καθώς προβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι, ενώ συμβάλλει σημαντικά στην προβολή της Λιβαδειάς και γενικότερα της Βοιωτίας. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΑΚΟΛ κ. Χρήστος Πολατσίδης σημείωσε ότι ενώ το Λαφύστιο όρος όπου διεξάγεται ο αγώνας ορεινού δρόμου δεν έχει ισχυρό brand name όπως ο Παρνασσός, ωστόσο καταφέρνει να προσελκύει χιλιάδες αθλητές και αποτελεί το 2ο μεγαλύτερο αγώνα πανελλαδικά.  Πρόσθεσε ότι ο αγώνας δρόμου «ΛΕΒΑΔΟΣ» έχει ενταχθεί στο επίσημο ιστότοπο του ΕΟΤ και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως διοργάνωση που προβάλλει την πόλη της Λιβαδειάς και της χώρας στο εξωτερικό. Ευχαρίστησε όλους του χορηγούς, τους φορείς και τους εθελοντές που βρίσκονται και φέτος στο πλευρό του ΑΚΟΛ για τη διοργάνωση και την επιτυχή πραγματοποίηση του αγώνα.  Στη συνέχεια παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι οι συμμετοχές για το φετινό αγώνα δρόμου έφθασαν τις 1.230 και αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δύο διαδρομές του αγώνα των 24,2 χιλιομέτρων και των 10,7 χιλιομέτρων

Τέλος, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς κ. Αγγελική Μπίνιου ανέφερε ότι ο ΕΕΣ Λιβαδειάς για 3η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει τον ορεινό αγώνα δρόμου «ΛΕΒΑΔΟΣ» υποστηρίζοντας τους συμμετέχοντες αθλητές.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου όλοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον αγώνα και όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν υγιή τερματισμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: