Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η γιορτή του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά (ΚΕΜΒΔ) την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών



 Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά (ΚΕΜΒΔ) για την κοπή της Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 6.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών. 

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΚΕΜΒΔ, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού μας που συμμετείχαν στον Μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, στο πλαίσιο της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα: 

 

«Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν» 

 

Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 46 συνολικά εργασίες: 32 εργασίες από μαθητές Γυμνασίου και 14 εργασίες από μαθητές Λυκείου. Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 30 Καθηγητές, και πάνω από 100 μαθήτριες και μαθητές (72 Μαθήτριες και Μαθητές Γυμνασίων και 36 Μαθήτριες και Μαθητές Λυκείων) από τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Δίστομο, την Αράχωβα, τη Δαύλεια, την Ασωπία, το Ακραίφνιο, τον Ορχομενό. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail του Κέντρου kembd20@gmail.com και τηλεφωνικά στον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, τηλ. 6978001465, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου. 


Σημειώνεται ότι το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ» https://www.facebook.com/KEMBD2020 αποτελεί σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ισόβιο Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄.

Σκοπός του σωματείου είναι η καταγραφή, έρευνα και μελέτη της κοινωνικής, ιστορικής, περιβαλλοντικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής εξέλιξης της Βοιωτίας διαχρονικά, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ όλων των επιστημονικών συλλόγων, οργανώσεων και κατοίκων της Βοιωτίας καθώς επίσης και η περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή της Βοιωτίας. Μέλη του Κέντρου γράφονται με αίτησή τους όλοι όσοι κατάγονται από την Βοιωτία, όσων ένας από τους γονείς τους κατάγεται από την Βοιωτία και όσοι είναι φίλοι της Βοιωτίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: