Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Με ενότητα, χιούμορ αλλά και έντονο προεκλογικό κλίμα η βασιλόπιτα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στο Σχηματάρι - Περιφέρεια και Δήμοι "μια γροθιά" με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια

 






Της Έφης Ντίνη 

Χοροστατούντων δύο Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ Γεώργιου και Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιου, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, αντιπεριφερειαρχών, του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Πάνου Λώλου, βουλευτών και φυσικά αυτοδιοικητικών α’ βαθμού, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, σε έναν πολύ ωραίο χώρο, στο κτίριο του ΚΑΠΗ, στο Σχηματάρι, με οικοδεσπότη το δήμαρχο Τανάγρας Βασίλη Περγάλια.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, δήμαρχος Τανάγρας στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον πολυχώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, έναν ανακαινισμένο χώρο που φιλοξενεί συλλόγους επισημαίνοντας ότι κάποιοι μέσα στην πανδημία πρέπει να τολμούμε. Όπως ανέφερε ο χώρος αυτός παρά τις αντιδράσεις, κατάφεραν σε μία δύσκολη περίοδο να τον κλείσουν, να τον ανακαινίσουν και να ολοκληρώσουν τις εργασίες που απαιτούντο για να παραδοθεί στον κόσμο ανακαινισμένος.

«Ο Δήμος Τανάγρας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ξεκινάμε από την παραλία στο Δήλεσι, πάμε στα ορεινά Δερβενοχώρια, πάμε στον παλιό δήμο Τανάγρας που έχουμε πολύ ωραία κρασιά και θέλω να ευχαριστήσω τον επιχειρηματία κ. Μπλανα που μας τα προσέφερε γι’ απόψε. Και ερχόμαστε στη Βιομηχανική περιοχή Σχηματαρίου - Οινοφύτων που βρισκόμαστε απόψε » είπε ο κ. Περγάλιας κάνοντας μία σύντομη ενημέρωση για το δήμο του και συνέχισε: «Το 3% του ΑΕΠ, ανήκει σ’ αυτό το χώρο. Πρέπει να συμπορευθούμε με αγάπη και ομόνοια. Πρέπει οι Βιομήχανοι να κερδίζουν, πρέπει και ο δήμος όχι μόνο να βάζει κόσμο στις δουλειές αλλά να κοιτάμε την υγεία των πολιτών.»

Στη συνέχεια, ο κ. Περγάλιας έδωσε το λόγο στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, ο οποίος αφού έδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο κ. Σουλιώτη τον ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία, στο πρόσωπο του οποίου αντανακλάται η τοπική αυτοδιοίκηση α βαθμού της Περιφέρειας. 

«Το μέρος που συναντιόμαστε λάμπει από πολιτιστικό, αγροτικό, βιομηχανικό μα πάνω από όλα από ανθρώπινο πλούτο. Είναι ένας δήμος που οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν, πρωτίστως ο δήμαρχος ο Βασίλης ο Περγάλιας αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο που έχει μάθει να διακρίνει το σημαντικό από το ασήμαντο, το πότε συμφωνούμε και πότε διαφωνούμε. Το πώς υπηρετούμε τους στόχους προς όφελος των δημοτών» είπε ο ο κ. Σπανός και συνέχισε: «2023. Πίσω μας έχουμε 3,5 δύσκολα χρόνια. Όλες και όλοι όσοι είμαστε εδώ πέρα, ζήσαμε πρωτόγνωρα πράγματα. Και όμως ο καθένας με τον τρόπο του και όλοι μαζί σταθήκαμε όρθιοι». Ο κ. Σπανός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη χρονιά που διανύουμε.








Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Νίκος Σουλιώτης ακολούθως, αφού ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία τον κ. Περγάλια, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι στη Στερεά Ελλάδα, με δράσεις της ΠΕΔ σε κάθε δήμο. Μια πρωτοβουλία που αγκάλιασε το Δ.Σ της ΠΕΔ. Μια πρωτοβουλία που μας έφερε κοντά στα προβλήματα, στις προκλησεις, αλλά κυρίως στους ανθρώπους. Από το Ραπτόπουλο μέχρι τη Σκύρο. Από τη Δωρίδα μέχρι την Κάρυστο. Περάσαμε πραγματικά δύσκολα χρόνια. Χρόνια όμως που σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι μαζί δίπλα στην κοινωνία. Πρωτίστως οι υγειονομικοί, μέχρι τον πιο απλό εργάτη του πιο μικρού δήμου. Ξεπεράσαμε τις όποιες δυσκολίες και βγήκαμε νικητές. Σήμερα, ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Και είμαι βέβαιος αν όλοι παλέψουμε περισσότερο, θα έχουμε την καλύτερη χρονιά που μας αξίζει και αξίζει και στους δημότες μας. Είναι όντως το 2023 μια προεκλογική χρονιά. Και να θέλαμε να το αφήσουμε πίσω απόψε, η πολύ αγαπητή διευθύντρια της ΠΕΔ, η πολύ καλή συνεργάτης μου Λίτσα Γεραντώνη, δε μας άφησε. Το αποτύπωσε πάνω στην πρωτοχρονιάτικη πίτα με δύο κάλπες. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της ΠΕΔ. Τους πολύ στενούς μου συνεργάτες. Που όλοι μαζί, μαζί με το Διοκητικό Συμβούλιο καταφέραμε στις δύσκολες στιγμές να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να είμαστε δίπλα στους δημότες μας. Καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Περιφερειάρχη και να πετύχουμε περισσότερα.

Για να έχουμε σήμερα τα εφόδια να μιλάμε για ένα καλύτερο 2023. Για μια καλύτερη, επόμενη, προγραμματική περίοδο για τη Στερεά Ελλάδα. Η προσπάθεια όμως είναι διαρκής και συνεχής. Θα περάσουν οι εκλογές και την επόμενη μέρα, θα έχουμε να διαχειριστούμε σκουπίδια που θα έχουν όλα τα χρώματα. Θα έχουμε να διαχειριστούμε λακκούβες στους δρόμους μας. Θα έχουμε να διαχειριστούμε κοινωνικά προβλήματα και θα πρέπει να είμαστε δίπλα στον καθένα.

Προτροπή και ευχή μου είναι, προσωπική, ομαδική και συλλογική επιτυχία στον καθένα σας, έχετε μπει στη διαδικασία των εκλογών. Όπως επίσης ευχή και προτροπή μου είναι όλοι μας να κρατήσουμε έναν πολιτικό πολιτισμό υψηλά όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια, όπως χτίζουμε και πρέπει να χτίζουμε. Γιατί όπως έλεγε ο αείμνηστος πατριώτης μου, Βουλευτής Ευρυτανίας στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και την επόμενη μέρα πρέπει να συνθέσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι, απέναντι σ’αυτούς που μας εμπιστεύονται. Εύχομαι από καρδιάς οικογενειακή προκοπή και επαγγελματική επιτυχία στους στόχους όλων σας. Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά.»

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στους παριστάμενους Βουλευτές. Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ, πρώτος σε ψήφους, ο οποίος με λίγα λόγια έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: «Τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών δεν έχουν χρώματα. Άρα, αγαπητοί φίλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού είναι περισσότερα εκείνα που μας ενώνουν και λιγότερα αυτά που μας χωρίζουν. Εμείς από την πλευρά μας στην όλη διαδικασία έχουμε υποχρέωση να βοηθάμε. Το κάναμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Σας ευχόμαστε μία καλή, δημιουργική χρονιά, για το καλό του κάθε δήμου αλλά και της Περιφέρειας.»

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, πρώην δήμαρχος Λεβαδέων και νυν δημοτική σύμβουλος η οποία μίλησε με την ιδιότητα της αυτοδιοίκητικου τονίζοντας ότι αυτή τη χρονιά έχουν να διαχειριστούν και το θέμα των αλλαγών στις επιτροπές καλώντας παράλληλα την ΠΕΔ να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος που αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης κρατώντας ανά χείρας ένα σκίτσο της ΠΕΔ για τις εκλογές, αρκέστηκε μόνο σε ευχές.

Τέλος, ο Βουλευτής Ευρυτανίας της Ν.Δ Κώστας Κοντογεώργος ευχήθηκε καλή χρονιά μα πάνω απ’ όλα με καθαρό μυαλό γιατί είναι χρονιά που πρέπει να λάβουν όπως ανέφερε χαρακτηριστικά που πρέπει να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας αλλά και το δικό τους. «Δεν είναι τυχαίο που οι βουλευτές που είναι εδώ απόψε έχουν περάσει και οι τέσσερεις από την αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό και είναι εδώ. Γιατί πράγματι, η αυτοδιοίκηση είναι το μεγαλύτερο σχολείο δημοκρατίας. Εάν καταφέρεις να λειτουργήσεις στην αυτοδιοίκηση και να έχεις αποδοτικό έργο, είναι βέβαιο ότι είσαι χρήσιμος και σε άλλο επίπεδο αποφάσεων. Εάν καταφέρουμε όλοι φίλες και φίλοι της αυτοδιοίκησης και πιο πάνω, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της δημοκρατίας, να ξεφύγουμε από το πατροπαράδοτο ελάττωμα μας, να υπερβούμε τον εαυτό μας και τον εγωισμό μας και να δείξουμε ως πρώτο μέγεθος την πατρίδα και τη βελτίωση της ζωής των συμπατριωτών μας, οι περιφέρειες θα μεγαλουργήσουν.

Όμως, όταν μας πιάνει η μιζέρια, βγάζουμε τα μάτια μας μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό θα πρέπει να το αποφύγουμε, πόσο μάλλον όταν διανύουμε μία πολίτική χρονιά. Είμαστε όλοι ικανοί να αναδείξουμε έναν άλλο εαυτό, πιο συνεργάσιμο, πιο υπομονετικό, πιο αποφασιστικό και κυρίως να σεβόμαστε και τη γνώμη του άλλου. Γιατί η Δημοκρατία έχει τις λύσεις για να μπορεί να πάρει αποφάσεις.














Με την Διευθύντρια της ΠΕΔ Λίτσα Γεραντώνη να κλέβει για ακόμα μία φορά την παράσταση!

 Ανοιχτόκαρδος άνθρωπος, ο οποίος πιστεύει ότι η χαρά και η τύχη πρέπει να μοιράζονται, απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι η ΠΕΔ είναι γαλαντόμα απέναντι στα μέλη της και στους συνεργάτες της. Έτσι, η βασιλόπιτα, την οποία και επιμελήθηκε προσωπικά η κα Γεραντώνη, ήταν προσφορά της ΚΥΝΣΕΠ ΕΡΚΥΝΑ από τη Λιβαδειά δεν είχε ένα φλουρί, αλλά τρία και ένα δώρο έκπληξη! Τυχεροί της βραδιάς ο δήμος Δομοκού, ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ο κ. Κουτρουμάνος επιχειρηματίας από την Ευρυτανία και η δημοσιογράφος Σοφία Μπασκάκη. 

Η βραδιά κύλησε ευχάριστα με ζωντανή μουσική, κρασί και εδέσματα.








Δεν υπάρχουν σχόλια: