Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

"Όλα ζούν αν τα θυμάμαι....!»: Ο Μητροπολίτης Αργολίδας κκ. Νεκτάριος «επέστρεψε» στη Θήβα με ένα αφιέρωμα στο νέο του βιβλίο αφιερωμένο τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας

 
Μία εξαιρετική εκδήλωση παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες που κατέκλυσαν το Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στην παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του μητροπολίτη Αργολίδας κ Νεκταρίου, "Όλα ζούν αν τα θυμάμαι....!"

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ο π.Σπυριδων Βασιλάκος με τον μεστό και ουσιαστικό λόγο του ανέδειξε την υποχρέωση μας να μην ξεχάσουμε τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, μέσα από την υποδοχή των Μικρασιατών στην Θήβα με την πλούσια ιστορία της και την παρουσία μύθων και ηρώων που έχουν περπατήσει στην ιστορική μας πόλη.
"Όλα ζουν αν τα θυμάμαι και ζω αν δεν τα ξεχνώ! " ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας για την πρόσκληση να παρουσιάσει το βιβλίο του, και την ευκαιρία που του δόθηκε να δει παλιούς φίλους και πνευματικά του παιδιά, μας ταξίδεψε νοερά στην Αγιοτόκο Μικρά Ασία μέσα από πολλές φωτογραφίες που μας έφεραν νοερά κοντά στα Ματωμένα και Αγιασμένα χώματα των προγόνων μας.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, κ. Αποστόλης Δαγδελένης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους συμμετέχοντες, ανέφερε ότι είναι η πρώτη εκδήλωση της Ένωσης για το 2023, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας, κ. Νεκτάριο, που ήρθε στην Θήβα να παρουσιάσει το οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες (Ανατολική Θράκη, Καππαδοκία, Προποντίδα, Πόντος) παρουσιάζοντας άγνωστες πτυχές αυτών των περιοχών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ.  Γεώργιος και ο Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις χορωδίες του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά και την Μεικτή Παραδοσιακή Χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με την ποιότητα τους.Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: