Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης του στρατηγικού σχεδίου της Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, από τον Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, κ. Σταύρο Μπένο, στον Πρόεδρο και τα μέλη της Υποεπιτροπής «Εύβοια Μετά»




 Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης του στρατηγικού σχεδίου της Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, από τον Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, κ. Σταύρο Μπένο, στον Πρόεδρο και τα μέλη της Υποεπιτροπής «Εύβοια Μετά».

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τα μέλη της επιτροπής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των δύο δήμων της Β. Εύβοιας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαϊδίτης συζήτησαν διεξοδικά για την πορεία του σχεδίου και των αναγκών του νησιού.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αυτοδιοικητικοί α΄ και β΄ βαθμού άσκησαν πιέσεις προς τον πρωθυπουργό για τη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου κατασκευής του κεντρικού οδικού άξονα της Βόρειας Εύβοιας. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, όπου θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Ημερομηνία για την έλευσή του δεν έδωσε, ωστόσο αυτή η επίσκεψη συγκαταλέγεται στην ατζέντα των πολιτικών του εξορμήσεων.



Αρμόδια πρόσωπα για την παρακολούθηση υλοποίησης του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, είναι οι κ.κ.:  Χρήστος Τριαντόπουλος (Πρόεδρος της Υποεπιτροπής), Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από φυσικές καταστροφές, Δημήτρης Σκάλκος, Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (Ε.Σ.Π.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ευθύμης Μπακογιάννης Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Ευάγγελος Αραβώσης, Γ.Γ. Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνος Ευάγγελος Αραβώσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Μαρία Έλλη Γεράρδη, Γ.Γ. Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάννα Καλογήρου, Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Χριστιάννα Καλογήρου. 

Από την τοπική αυτοδιοίκηση οι κ.κ.:

Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός

Γιάννης Κοντζιάς, Δήμαρχος Ιστιαίας κ. Γιάννης Κοντζιάς

Γιώργος Τσαπουρνιώτης, Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Από το Μαξίμου οι κ.κ.:

Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας

Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας

Γιάννης Μπρατάκος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό / Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Κύρα Κάπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας

Δημήτρης Τσιόδρας, Διευθυντής Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: