Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

H ΕΛ.ΑΣ ενημερώνει για την κακοκαιρία - Με αλυσίδες από την 13,5η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Αράχωβας – Επταλόφου (θέση Σκαμνός) προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια)

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

 Νομός Βοιωτίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από την 13,5η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Αράχωβας – Επταλόφου (θέση Σκαμνός) προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια), διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Νομός Ευρυτανίας 

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, έχει διακοπεί στις Επαρχιακές Οδούς Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 30η έως την 45η χ/θ (θέση «Αραποκέφαλα) και Τροβάτου – Βραγγιανών (Δήμου Αγράφων), θέση  «Τρία Σύνορα», ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο. 

Νομός Φθιώτιδας 

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :

 Στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου από 45η χ/θ έως 64,7η χ/θ. 

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ιωάννου Τσεκούρα, περιοχή «ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΗΡΙΑΣ» Λαμίας (Ροδίτσα), στο ύψος της τοποθεσίας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έως την επιχείρηση «ΚΑΡΒΕΛΗΣ», λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου στο χωμάτινο οδόστρωμα. 

Τέλος, υφίσταται η προσοχή των οδηγών, στην 46η χ/θ της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, ένεκα κατολίσθησης (πτώσεως χωμάτων στο οδόστρωμα), καθώς έχει καταλειφθεί τμήμα του οδοστρώματος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρπενήσι.   

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: